GayFest 2013 debuteaza luni cu inaugurarea unui raft de literatura LGBT la Carturesti si continua cu filme, teatru si dezbateri, pana sambata, cand va avea loc Marsul Diversitatii, pe un traseu nou, pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei.

Reprezentantii Asociataiei Accept au anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, deschiderea celei de-a 10-a editii a GayFest. Tema GayFest 2013 este solidaritatea, organizatorii facand un apel si catre alte asociatii care militeaza impotriva discriminarii, de orice fel, sa fie alaturi de ei, a precizat presedintele Accept, Iulian Stoian.

Anul acesta, Marsul Diversitatii se va desfasura, sambata, inte orele 17.00 si 19.00, pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei. Dupa ce vor parcurge traseul, participantii pot ramane in "zona libera de discriminare", pe spatiul verde de langa Muzeul de Geologie, unde vor putea socializa si vor fi distribuite materiale informative. De asemenea, sunt invitate sa li se alature orice alte persoane interesate, chiar daca nu au participat la mars.

Marti si miercuri vor fi organizate dezbateri la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), miercuri seara fiind programate si proiectia unui film documentar, o discutie despre HIV, comunitatea barbatilor gay, bisexuali si trans si despre situatia actuala a acestora in Romania si o petrecere, in Club Control.

Tot in cadrul GayFest, Cinema "Elvira Popescu" gazduieste, joi si vineri, proiectia mai multor pelicule, printre care si, in premiera, "Les Amants Passagers", de Pedro Almodovar.

Programul complet al evenimentelor este disponibil la adresa www.gay-fest.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.