Filmul "Blue is the Warmest Colour", de Abdellatif Kechiche, care spune o poveste de dragoste dintre doua femei, este considerat favorit la marele trofeu Palme d'Or al Festivalului de la Cannes (15 - 26 mai).

Filmul a primit cronici elogioase, dar unii critici s-au aratat destul de socati de prezentarea grafica a scenelor de sex din pelicula francezului de origine tunisiana. Variety a scris ca "Blue is The Warmest Colour" contine "cele mai grafice scene de sex intre femei din istoria recenta".

Studiul de personaj de trei ore le are in centru pe Adele, o tanara de 15 ani, interpretata de actrita franceza Adele Exarchopouulos, si pe iubita acesteia, Emma, jucata de Lea Seydoux. The Hollywood Reporter a scris ca filmul va starni, cu siguranta, controverse, deoarece trece de bariera dintre "interpretare si realitate".

Kechiche a marturisit, de altfel, la Cannes ca ia in considerare eliminarea unor scene, pentru a asigura filmului o distributie cat mai vasta. "Nu vrem ca lungmetrajul sa nu fie proiectat din cauza unei singure scene, dar, desigur nu vom modifica tot filmul", a spus el.

Si regizorul Alexander Payne a ridicat sala in picioare la proiectia filmului sau "Nebraska". Juratii Nicole Kidman si Ang Lee i s-au alaturat regizorului pe covorul rosu, langa Bruce Dern si Will Forte. Dern interpreteaza in filmul "Nebraska" rolul unui rezident in varsta al statului american Montana, care este convins ca a castigat un milion de dolari si se hotaraste sa calatoreasca pana in Nebraska, pentru a-si lua in primire premiul, scrie MEDIAFAX.

De asemenea comedia fratilor Joel si Ethan Coen, un pamflet chinezesc la adresa coruptiei si o drama familiala sufocanta se aflau, la jumatatea proiectiilor de pe Croazeta, in fruntea pronosticurilor pentru obtinerea trofeului Palme d'Or la cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes.

"Inside Llewyn Davis", regizat de fratii Joel si Ethan Coen, despre tribulatiile unui cantaret folk in Greenwich Village-ul de dinainte de Bob Dylan, se afla, la inceputul saptamanii, in topul peliculelor cele mai apreciate de criticii internationali, chestionati de revista de specialitate Screen.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

The New York Times si revista Variety, supranumita "Biblia industriei cinematografice", au subliniat originalitatea si emotia puternica care se degaja din acest film regizat de Joel si Ethan Coen, recompensati deja cu Palme d'Or la Cannes in 1991, pentru filmul "Barton Fink".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.