In culmea succesului, cei trei membri O-zone, Radu Sirbu, Arsenie Toderas si Dan Balan, au decis sa se desparta in 2005, fara prea multe explicatii.

Radu Sirbu a decis sa faca lumina in acest subiect si sa explice tuturor care au fost motivele pentru care O-zone a incetat sa mai existe, scrie click.ro.

Reactia lui Radu a venit ca un raspuns adresat fostului sau coleg Dan Balan, care a lansat recent un film despre O-zone, "Dan Balan- Intre fenomen si realitate", plin de acuzatii la adresa fostilor sai colegi, Arsenie si Radu.

"Spre marea mea surprindere, am fost anuntat zilele trecute de niste buni prieteni din mass media despre aparitia unui film documentar care pretinde a fi unul auto-biografic, a fostului meu coleg de trupa Dan Balan, in care sunt calomniat si defaimat in mod direct, cu o lipsa totala de respect si in care este folosita imaginea mea fara o aprobare legala".

Cantaretul se declara "stupefiat" de faptul ca el si Arsenie sunt prezentati ca doi inamici in documentar, in vreme ce Dan Balan se prezinta pe sine ca un "supererou".

Sirbu mai spune ca Dan Balan "nu era cea mai prietenoasa persoana, mai ales cand era vorba de a imparti succesul la 3". La inceputul formatiei, Balan era cel care gestiona situatia financiara a formatiei, insa colegii sai de trupa se multumeau cu dragostea si aplauzele publicului, aveam zile in care nu aveam bani de paine".

"La sfarsitul anului 2002, o data cu lansarea in Romania, am ajuns la o prima intelegere la felul in care se imparteau castigurile, pentru ca era evident ca trebuia sa ne intretinem intr-un fel sau altul. Dan a continua sa se ocupe de managementul formatiei. (...) Mai tarziu, cand am atins succesul mult dorit pentru care am facut nenumarate sacrificii, tot el a fost cel care a refuzat concertele si turneele mondiale, inclusiv cel din Japonia, care pe langa faptul ca ne aduceau afirmatia mondiala, veneau cu castiguri foarte mari pentru fiecare din noi. Dan nici macar nu a facut efortul sa ne anunte despre aceste turnee, am fost pusi in fata faptului implinit si anuntati de catre terti ca turneele au fost refuzate de catre unul din membrii formatiei, Dan Balan, fara motive sau explicatii plauzibile", explica Radu Sirbu.

Citeste si:
Dan Bălan nu mai poate prezenta finala Eurovision România 2022!...
Dan Bălan nu mai poate...

Fostul coleg ii mai reproseaza lui Dan Balan ca nu numai ca a ramas cu numele O-Zone, dar Raud l-a ajutat si intr-un proces cand a avut nevoie de martori in judecata pentru dreptul de autor asupra piesei "Dragostea din tei" intentata de Bogdan Popoiag.

"Orice artist are o echipa pe care trebuie sa invete sa o aprecieze si cu care trebuie sa imparta succesul, noi eram doar 3...3 adolescenti fara experienta, dar cu o ambitie demna de invidiat, fiecare in felul sau isi dorea sa ajunga cat mai sus si, pentru ca trageam acelasi "Car" in aceeasi directie, am reusit sa atingem scopul. Evident pana in momentul in care unul dintre noi fara sa anunte pur si simplu a schimbat directia", a povestit Radu Sirbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.