Filmul "Marele Gatsby", cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a fost lider in box office-ul romanesc de weekend, inca de la premiera, cu incasari de 848.649 de lei si 39.542 de spectatori.

Lungmetrajul, o noua ecranizare a romanului scris de F. Scott Fitzgerald, a fost proiectat in premiera mondiala in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, care se va incheia pe 26 mai.

Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasa si plina de bogatii a vecinului sau, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o considera fascinanta si extravaganta. Curand, insa, Nick se trezeste prins in universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia si tragedia pandesc la tot pasul. Cadrele spectaculoase, costumele senzationale si atmosfera romantica a anilor 1920 sunt sustinute cu realism de efectele 3D ale filmului si interpretarile exceptionale ale lui Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher si multor alti actori extrem de talentati. Filmul este adus pe marile ecrane romanesti de MediaPro Distribution, scrie MEDIAFAX.

O alta premiera, "Star Trek in intuneric 3D/ Star Trek Into Darkness", s-a clasat pe cel de-al doilea loc in box office-ul romanesc de weekend, cu incasari de 659.789 de lei si 28.161 de spectatori.

Noul film din universul cult "Star Trek", produs si regizat de J.J. Abrams, cu Chris Pine in rolul Capitanului Kirk si Zachary Quinto in cel al celebrului Spock, a obtinut incasari de 70,6 milioane de dolari in primul weekend de proiectii la nivel international. In timp ce se intoarce acasa, echipajul de pe Enterprise trebuie sa faca fata unor forte "teroriste" implacabile din sanul propriei organizatii, determinandu-l pe Capitanul Kirk sa lanseze o vanatoare de capete, pentru a-l neutraliza pe acela care reprezinta el insusi o arma de distrugere in masa.

Liderul de weekendul trecut, "Omul de Otel 3", a coborat pe pozitia a treia, cu incasari de 193.851 de lei si 9.033 de spectatori. Povestea din "Omul de Otel 3" continua atat firul narativ din "Avengers", cat si pe cel din primele doua parti ale francizei "Iron Man", dar aduce o rasturnare suprinzatoare de situatie: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes si supererou ori de cate ori are ocazia, este pus in situatia de a-si folosi inteligenta si inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fara a avea la dispozitie tehnologia si resursele financiare cu care era obisnuit. Atunci cand universul sau este distrus de puternicul terorist Mandarinul, iar cei dragi lui sunt pusi in pericol, Tony Stark este nevoit sa faca fata amenintarii si sa isi salveze familia si concetatenii.

Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

Pe locul al patrulea se regaseste "Nunta cu peripetii", care a avut incasari de 113.509 lei si 5.807 spectatori. Chiar daca nu mai formeaza un cuplu de foarte mult timp, Don si Ellie Griffin (Robert De Niro si Diane Keaton) sunt fortati de imprejurari sa pozeze din nou intr-o familie fericita. Toata aceasta sarada a fost pusa la cale in momentul in care la nunta fiului lor adoptiv decide sa participe, din senin, mama biologica a tanarului.

Pe pozitia a cincea s-a clasat Legea strazii/ Hummingbird", care a avut incasari de 105.671 de lei si 5.367 de spectatori. Jason Statham este Joey, un fost soldat din Fortele Speciale, ajuns sa traiasca pe strazi, in lumea de infractori din Londra, si care acum se transforma in inger razbunator cand destinul il obliga sa-si asume identitatea altcuiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.