Desi sloganul concursului de Eurovision de anul acesta a fost "We are one", scandalurile post-concurs par sa indice ca "we are many" si avem multe probleme cu sistemul de vot.

RAI, televiziunea nationala italiana, a dezvaluit detaliile complete ale televotului. Acestea indica urmatoarele cifre: Cezar Ouatu a fost votat de 23% dintre votanti, iar Danemarca de 3% dintre votanti.

Cu toate acestea, Romania a primit un singur punct de la Italia, in noaptea finalei Eurovision, desi i se cuveneau 12. Punctajul maxim a fost acordat reprezentantei Danemarcei, Emmelie de Forest.

Se pare ca juriul national (format din 5 membri si 1 presedinte de juriu) care trebuie sa contribuie si ei cu jumatate din punctaj au anulat total voturile acordate democratic
. In mod normal, punctajul final acordat de o tara se obtine dupa adunarea punctelor prin televoting si din partea juratilor, dar care mai este rostul unui juriu atunci daca nu face decat sa-si reduca la tacere publicul, se intreaba wiwibloggs.com.

O alta problema a fost reclamata in Azerbaidjan. Prezedintele tarii, Ilham Aliyev, este atat de socat ca nu s-au acordat deloc puncte din partea tarii sale catre Rusia incat a cerut renumararea voturilor.

Numaratoarea facuta in Azerbaidjan a dezvaluit ca Baku ar fi trebuit sa trimita 10 puncte catre Moscova. Insa acestea au disparut atunci cand reprezentantul azer a rostit lista statelor care au primit puncte de la Azerbaidjan. Georgia este cea care a primit cele 10 puncte, iar Rusia nu a primit nimic.

Nu se stie daca va exista o renumarare oficiala din partea Eurovision, din moment ce nu exista un precedent in istoria concursului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.