Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, sa sesizeze Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) din Franta cu privire la emisiunea difuzata de Canal+ in care Cristian Mungiu a fost parodiat, unii membri ai Consiliului nefiind insa de acord cu acest demers.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a propus, in sedinta de joi, sesizarea CSA cu privire la emisiunea difuzata de Canal+ in care Cristian Mungiu a fost parodiat, scrie MEDIAFAX.

"Va propun sa sesizam CSA (Conseil supérieur de l'audiovisuel din Franta, n.r.). Este compromis regizorul, liderul national Cristian Mungiu", a
spus Laura Georgescu.

"Vreau sa fac o sesizare in numele CNA, sa solicitam un punct de vedere (...) E o problema de discriminare", a spus Laura Georgescu.

Christian Mititelu, membru al CNA, a fost surprins insa de propunerea facuta de Laura Georgescu. "Adica nu au libertatea sa faca ce vor in emisiune? Ce le cerem noi? (...) Cred ca alunecam putin in ridicol. La noi, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy si altii au fost facuti in chip si fel (...) Plus ca aici este o satira, nici macar nu este o insulta", a spus Christian Mititelu.

"Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu discriminare crasa", a spus, in schimb, membrul CNA Monica Gubernat.

Rasvan Popescu, un alt membru al CNA, a intervenit spunand ca poate fi cerut un punct de vedere de la CSA cu privire la respectiva emisiune, nu neaparat sa fie trimisa o sesizare.

In urma votului membrilor CNA, propunerea de sesizare a Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a putea fi aplicata. Cinci membri ai CNA au votat "pentru" sesizarea CSA (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu), in timp ce patru au votat "impotriva" (Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu si Radu Calin Cristea).

Insa, dupa revenirea la sedinta CNA a Narcisei Iorga, la randul sau membru al Consiliului (care a lipsit in momentul supunerii la vot a propunerii de sesizare a CSA, n.r.), Laura Georgescu i-a prezentat situatia. Narcisa Iorga a spus ca sustine propunerea ca CNA sa ceara un punct de vedere de la CSA.

Citeste si:
Cioloș: Avem o problemă de demotivare a membrilor; va trebui să...
Cioloș: Avem o problemă de...

Astfel, a fost intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru ca propunerea sa poata fi aplicata.

"Vorbim aici de poporul roman, este important sa triumfe o maniera civilizata de a actiona ca autoritate", a spus Laura Georgescu, presedintele CNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.