Reprezentantii Moldovei, Lituaniei, Irlandei, Estoniei, Belarusului, Danemarcei, Rusiei, Belgiei, Ucrainei si Olandei s-au calificat in finala Eurovision, dupa ce marti seara au evoluat in prima semifinala a concursului, care s-a desfasurat pe scena Malmo Arena, din Suedia.

In prima semifinala au evoluat artisti din 16 tari, iar dintre acestia s-au calificat Aliona Moon din Moldova cu piesa 'O Mie', Andrius Pojavis din Lituania cu 'Something', Ryan Dolan din Irlanda cu 'Only Love Survives', Birgit din Estonia cu piesa 'Et Uus Saaks Alguse', Alyona Lanskaya din Belarus cu 'Solayoh', Emmelie de Forest din Danemarca cu 'Only Teardrops', Dina Garipova din Rusia cu 'What If', Roberto Bellarosa din Belgia cu 'Love Kills' , Zlata Ognevich din Ucraina cu 'Gravity' si Anouk din Olanda cu 'Birds'.

Concurentii din Austria, Slovenia, Croatia, Muntenegru, Cipru si Serbia nu au reusit sa obtina suficiente voturi din partea publicului si a juriului pentru a se califica in faza finala a Eurovision.

In cea de-a doua semifinala, care va avea loc joi, reprezentantul Romaniei, Cezar Ouatu, va intra in concurs, cu piesa 'It's my life', de pe pozitia 17, inchizand cea de-a doua semifinala.

In marea finala a concursului de sambata sunt calificate direct Suedia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.