Cel de-al saptelea film din seria "Razboiul stelelor/ Star Wars" va fi turnat in Marea Britanie, o decizie care marcheaza revenirea acestei francize cinematografice la originile sale britanice, au anuntat, vineri, reprezentantii companiei LucasFilm, citati de Reuters.

Potrivit MEDIAFAX, toate cele sase filme precedente din franciza "Star Wars"au fost turnate, partial, in Marea Britanie, in studiouri legendare, precum Pinewood, Elstree si Shepperton.

Grupul Disney a anuntat ca va lansa trei noi filme din seria "Razboiul stelelor", dupa ce a achizitionat, in octombrie 2012, studiourile LucasFilm detinute de George Lucas, creatorul acestei francize, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

Cel de-al saptelea film din serie, intitulat "Star Wars: Episode VII", va fi regizat de J.J. Abrams si va fi lansat pe marile ecrane in anul 2015.

Potrivit specialistilor, noul proiect va contribui la revigorarea industriei cinematografice britanice, care a cunoscut anul trecut un moment deosebit de fast gratie succeselor de box office realizate de cele mai recente filme din francizele "James Bond" si "Harry Potter".

Franciza "Star Wars" a generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial, dupa lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, in anul 1977.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.