Cantareata americana de muzica hip-hop Lauryn Hill, fosta membra a grupului Fugees, a fost condamnata, luni, la trei luni de inchisoare pentru evaziune fiscala, trei luni de arest la domiciliu si o amenda de 60.000 de dolari.

Procesul artistei in varsta de 37 de ani a avut loc la un tribunal din orasul Newark, din statul american New Jersey.

Cantareata a recunoscut ca este vinovata, anul trecut, de faptul ca nu si-a achitat impozitele datorate fiscului american si mai ales pentru ca nu a declarat veniturile de 1,8 milioane de dolari obtinute intre anii 2005 si 2007.

Artista a spus ca a dorit intotdeauna sa plateasca acele impozite intr-o buna zi, explicand judecatorului, luni, ca se confrunta cu probleme financiare, dupa ce in ultimii ani a preferat sa traiasca retrasa, departe de industria muzicala.

Dupa succesul mondial obtinut in calitate de componenta a grupului Fugess, Lauryn Hill a ales sa urmeze o cariera solo si a cunoscut din nou gloria cu un album de debut deosebit de promitator, "The Miseducation of Lauryn Hill", lansat in 1998, scrie MEDIAFAX.

Cantareata a lansat apoi, in 2002, un album live inregistrat la New York, inainte de a disparea de pe "radarul" mediatic, preferand sa apara doar sporadic pe scena.

Inainte de decizia tribunalului din Newark, avocatul cantaretei a spus ca artista a platit deja suma de 970.000 de dolari din datoria pe care o are fata de statul New Jersey si statul federal american.

Lauryn Hill a lansat in urma cu cateva zile un nou single, "Neurotic Society Compulsory Mix", primul dupa multi ani, care este disponibil pe site-ul magazinului muzical online iTunes. Potrivit contului de pe platforma Tumblr al cantaretei, aceasta ar fi fost "constransa sa lanseze aceasta piesa imediat", evocand "o data limita" ce i-a fost impusa de justitia americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.