Jeremy Clarkson, controversatul realizator al emisiunii Top Gear, a tinut o pledoarie impotriva imigrantilor romani din Marea Britanie.

Parerile sale extrem de dure la adresa romanilor se gasesc intr-un editorial publicat de cotidianul The Sunday Times.

,,Romania este o tara frumoasa. Dar gasesti localitati pe care insusi Iisus le-ar numi usor inapoiate", a declarat gazda Top Gear.

Editorialul lui Jeremy Clarkson porneste de la inegalitatile evidente dintre popoarele Uniunii Europene, comunitate pe care o compara cu o gradina zoologica unde crocodilii si caprele impart acelasi tarc. In aceste conditii, scrie Clarkson, liderilor europeni li s-a parut absolut normal sa-i invite pe romani si bulgari in curtile lor din spate. De aici porneste o descriere care nu face onoare romanilor pe care, deloc subtil, britanicul ii considera rupti de civilizatie. Pentru ei n-ar fi o mutare de mii de kilometri, ci de mii de ani, spune vedeta Top Gear.

,,Le va fi greu sa se integreze. Daca vor incerca sa-si plateasca cumparaturile la magazin cu o gasca si cateva lemne de foc, cu siguranta oamenii ii vor arata cu degetul si vor rade pe seama lor.'', a scrie Clarkson.

Jeremy Clarkson si echipa Top Gear au vizitat Romania in 2009, cu ocazia unui episod special care voia sa testeze Transfagarasanul. Cel putin in acel momente, Clarkson parea incantat de drum pe care l-a numit unul dintre cele mai frumoase din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.