Cantareata Lauryn Hill, care a recunoscut in 2012 ca se face vinovata de neachitarea taxelor si impozitelor datorate fiscului, aferente unor venituri de 1,8 milioane de dolari, a cerut justitiei americane sa dea dovada de indulgenta in timpul procesului ei.

Cantareata spune ca "amenintari foarte reale" proferate la adresa ei si a familiei sale au determinat-o "sa dispara" temporar din societate.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, Lauryn Hill nu a platit impozitele datorate pentru trei ani, intre 2005 si 2007, intr-o perioada in care a castigat peste 1,8 milioane de dolari.

Artista, fosta solista a grupului Fugees, s-a declarat vinovata in de evaziune fiscala, in iunie 2012, si risca sa ajunga la inchisoare - pedeapsa fiind de pana la trei ani. Sentinta ei va fi anuntata pe 22 aprilie, relateaza site-ul TMZ.com, cu o zi inainte de data limita la care cetatenii americani trebuie sa isi expedieze declaratiile de venit, scrie MEDIAFAX.

Cantareata R&B citeaza o serie de amenintari la adresa ei si a familiei ei drept motiv principal al faptului ca s-a retras din industria muzicala si ca nu si-a achitat taxele si impozitele datorate fiscului american.

Lauryn Hill, al carei album solo din 1998 "The Miseducation of Lauryn Hill" s-a vandut in peste 8 milioane de copii, potrivit Recording Industry Association of America, a inceput sa cante mai des in public in ultimii ani. In documentele depuse la tribunal, cantareata a cerut justitiei americane sa dea dovada de clementa, sustinand ca ar putea sa isi plateasca datoriile daca ar castiga bani sustinand concerte, nu daca ar fi trimisa la inchisoare.

Cantareata in varsta de 37 de ani, detinatoare a opt premii Grammy, a fost acuzata de proferarea unor abuzuri verbale si data in judecata pentru neplata muzicienilor din trupa ei, pentru concertele dintr-un turneu european care se incheiase in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.