Festivalul "Making Waves: New Romanian Cinema" va fi organizat si in acest an la New York, in luna decembrie, din fonduri private, a anuntat actorul Andi Vasluianu, luni seara, pe scena galei premiilor Gopo, considerate "Oscarurile" cinematografiei romanesti.

Andi Vasluianu a spus ca, la fel ca in 2012, editia din acest an a Festivalului "Making Waves" de la New York va fi realizata din fonduri private.

Organizatorii evenimentului sunt Corina Suteu, Oana Radu si Mihai Chirilov, a mai spus Andi Vasluianu.

El a precizat ca urrmeaza sa fie lansata o campanile de strangere de fonduri pentru organizarea editiei 2013 a Festivalului "Making Waves".

Peste 3.000 de spectatori au participat la editia din 2012 a Festivalului "Making Waves: New Romanian Cinema", de la New York, la care au fost prezentate filme romanesti precum "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu si "Despre oameni si melci" de Tudor Giurgiu.

"Making Waves: New Romanian Cinema" a fost organizat, in perioada 29 noiembrie-5 decembrie, la New York, de Corina Suteu si Oana Radu, fostele directoare ale Institutului Cultural Roman (ICR) din metropola americana, scrie MEDIAFAX.

"Expunerea impresionanta din presa americana (The New York Times, Village Voice, Wall Street Journal, Arts Info, Indiewire, Screen International etc.) a atras peste 3.000 de spectatori la proiectiile din acest an (2012, n.r.), vizibil mai mare fata de ediția din 2011. In conversatiile de la receptia de inchidere, spectatorii, in egala masura americani si romani din diaspora, au apreciat admirativ ca aceasta editie, realizata complet independent si fara sprijin financiar de la statul roman, a fost cea mai reusita de pana acum, declarandu-si anticipat sprijinul pentru festivalul din 2013", se spunea intr-un comunicat, dupa editia de anul trecut a evenimentului, de catre organizatorii festivalului.

Prezentat de Romanian Film Initiative (RFI) și Film Society of Lincoln Center (FSLC), in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania si Centrul National al Cinematografiei, "Making Waves: New Romanian Cinema" a fost sustinut financiar de Trust for Mutual Understanding, Blue Heron Foundation, artistul vizual Adrian Ghenie si peste 300 de crowd-funders pe platforma Kickstarter.

Citeste si:
Bogdan Mocanu, acuzații dure la adresa lui Jador. Cei doi sunt...
Bogdan Mocanu, acuzații dure...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.