"Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a saptea editie a galei Gopo, care are loc luni seara, la Opera Nationala Bucuresti.

Acesta a fost cel de-al saselea premiu primit la editia din acest an a premiilor Gopo de filmul lui Radu Jude, scrie MEDIAFAX.

Astfel, Radu Jude a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, in timp ce pelicula si-a adjudecat si distinctiile pentru: cel mai bun actor in rol principal (Serban Pavlu), cea mai buna actrita in rol secundar (Mihaela Sirbu), cel mai bun actor in rol secundar (Gabriel Spahiu) si cel mai bun scenariu (Radu Jude si Corina Sabau).

Trofeul pentru cel mai bun film a fost primit de Ada Solomon, producatoarea filmului "Toata lumea din familia noastra", de la Luminita Gheorghiu si Peter Calin Netzer, protagonista si respectiv regizorul filmului "Pozitia copilului", castigator al premiului Ursul de Aur la editia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

Celelalte premii acordate
Cele mai bune costume - Lia Matoc, "Undeva la Palilula". Premiul a fost inmanat de Vlad Radescu si Diana Dumitrescu.
Cel mai bun decor - Helmut Sturmer, Dragost Buhagiar, "Undeva la Palilula".
Cea mai buna muzica originala - Vasile Sirili, "Undeva la Palilula". Premiul a fost inmanat de Cornel Ilie de la trupa Vunk.
Premiul special Pro Cinema - Adrian Titieni. Premiul a fost inmanat de Jojo.
Cel mai bun montaj - Catalin Cristutiu, "Undeva la Palilula". Premiul a fost inmanat de Tora Vasilescu si Alexandru Bindea.
Premiul publicului pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes - "Minte-ma frumos".
Premiul publicului pentru filmul romanesc cu cei mai multi spectatori - "Despre oameni si melci". Premiul a fost inmanat de Adrian Voncica, intepretul personajului "Celentano" din serialul "Las Fierbinti".
Cel mai bun debut - "Visul lui Adalbert", in regia lui Gabriel Achim. Premiul a fost inmanat de Sofia Nicolaescu si Aron Serban.
Premiul Gopo pentru Tanara Speranta - Nicolae Constantin Tanase.
Cel mai bun film documentar - "Turn Off The Light", producator Catalin Mitulescu.
Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura - Dana Rosanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa, "Undeva la Palilula".
Premiul pentru intreaga activitate din spatele camerelor: Mihai Crisan (45 ani de productie de filme).
Cea mai buna imagine - Adrian Silisteanu, "Undeva la Palilula".
Premiul Gopo pentru intreaga activitate - Constantin Codrescu.
Cel mai bun scurtmetraj - "Chefu", regia Adrian Sitaru. Premiul a fost inmanat de Dan Chiorean si Olivia Nita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.