Mini-orchestra britanica art-pop The Irrepressibles va prezenta, pe 23 martie, in premiera la Bucuresti, in Club Control, spectacolul "Nude", o inedita punere in scena a celui mai nou album al trupei, informeaza MEDIAFAX.

Formatia The Irrepressibles, care si-a montat spectacolele in cluburi din intreaga lume si in cadrul unor evenimente de la Barbican si Queen Elizabeth Hall, in Londra, Cité de la Musique din Paris, Teatrul National din Budapesta si Opera din Oslo, a fost infiintata de muzicianul Jamie Mcdermott.

Colectivul functioneaza ca o mini-orchestra de camera electro-baroca, ale carei performance-uri se adapteaza de la o scena la alta, dar sunt la fel de bine primite, pastrand aceeasi aura grandioasa, elementele de coregrafie si scenografie si intreaga desfasurare de forte conceptuale si audiovizuale.

In timp ce sunetul de baza al The Irrepressibles a fost comparat cu David Bowie, Kate Bush si Antony & the Johnsons, iar zona muzicala a pop-ului orchestral are o consistenta traditie in spate (de la Scott Walker la Patrick Wolf), adevarata unicitate a grupului sta in modul in care show-urile lor imbina toate aceste influente intr-o naratiune performativa si plina de semnificatii si de aspecte ale prezentului.

Cu toate acestea, incarcatura emotionala a pieselor si a versurilor este cea care razbate prin prezenta lui Mcdermott. "Nude", spectacolul cu care formatia vine si in Club Control, este o a doua regandire a trupei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.