Clive Burr, fostul tobosar al trupei Iron Maiden, care a cantat pe primele trei albume ale acestui emblematic grup britanic de heavy metal, a murit la varsta de 56 de ani, au anuntat, miercuri, fostii lui colegi de formatie.

Clive Burr, care suferea de scleroza in placi, a murit "impacat, in somn, in casa lui" din Londra, marti, dupa ce starea lui de sanatate devenise in ultimii ani tot mai precara, au precizat fostii lui colegi.

"A fost o persoana minunata si un tobosar uimitor, care a adus o contributie de valoare trupei Iron Maiden in perioada noastra de inceput", a declarat Steve Harris, basistul si membru fondator al trupei Iron Maiden.

Nascut la Londra, Clive Burr s-a alaturat trupei Iron Maiden in 1979 si a cantat pe albumul de debut al formatiei britanice, lansat in 1980, care poarta numele grupului, dar si pe continuarea acelui material discografic, intitulata "Killers", lansata in 1981. Cel de-al treilea si totodata ultim album al sau alaturi de grup a fost "The Number of the Beast" din 1982, un disc care a ajuns pe primul loc in topul britanic, scrie MEDIAFAX.

Editorii revistei Rolling Stone au considerat ca felul sau de a bate de la tobe aduce "un ingredient major" muzicii trupei Iron Maiden, renumita pentru faptul ca a preluat viteza din punk-rock si a introdus-o in stilul heavy metal.

Clive Burr a parasit formatia in 1981, cu un an inainte ca Iron Maiden sa inceapa sa lanseze o serie de albume care s-au vandut foarte bine in Statele Unite si care au facut ca grupul britanic sa devina foarte apreciat pe plan international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.