O comedie marca Pedro Almodóvar, "Amantii pasageri/ Los amantes pasajeros", va deschide, pe 31 mai, cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Comedia "morala, orala si ireala sau nerealista", dupa cum o descrie regizorul Pedro Almodóvar, va putea fi vazuta in premiera absoluta in Romania, intr-o proiectie unica, pe 31 mai, de la ora 20.45, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

Actiunea se petrece intr-un avion, de la defectarea acestuia si pana la aterizarea de urgenta, timp in care pasagerii, "dezbracati de iPhone-uri, filmulete, internet si iPad-uri, sunt condamnati sa fie ei insisi, inconjurati de necunoscuti", potrivit lui Almodovar.

"S-au facut mai multe filme despre oameni care nu pot scapa din locul in care se afla (si televiziunea este plina de concursuri de supravietuire, claustrofobe), de la «Ingerul exterminator» al lui Buñuel la «Ingropat de viu», de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece in cel mai mic spatiu imaginabil, un sicriu. Provocarea este dificila si pentru cel ingropat, dar si pentru cel care spune povestea lui, regizorul", spune Almodovar despre filmul sau.

In rolurile pasagerilor apar cativa dintre cei mai bine cotati actori spanioli - Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez si Raúl Arévalo, pe care spectatorii l-au vazut la TIFF in filme ca "AlbastruInchisAproapeNegru/ AzulOscuroCasiNegro" (premiul publicului, mentiunea speciala a juriului TIFF 2007), "Grasii/ Gordos" (premiul publicului TIFF 2010) si "Verii/ Primos".

Penélope Cruz si Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriti ai lui Almodovar, au aparitii speciale in film.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.