Cea de-a 22-a editie a Festivalului International de Film DaKINO va avea loc intre 3 si 7 aprilie, in Capitala, evenimentul cinematografic pastrand structura competitionala a editiilor anterioare - dedicata scurtmetrajelor de fictiune - si propunand in plus proiectii de film si workshop-uri.

Potrivit site-ului evenimentului, editia din acest an a Festivalului DaKINO se va desfasura la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR), filmele selectate de criticul de film Irina Margareta Nistor urmand sa concureze pentru trofeul DaKINO 22.

Potrivit MEDIAFAX, anul trecut, trofeul i-a revenit scurtmetrajului australian "Pinion", in regia lui Sylvie Asuka, in urma votului juriului prezidat de Anca Damian.

Anul acesta, sectiunea "Brilliant Docs", initiata la DaKINO in 2010, va prezenta in Romania titluri recente, publicul urmand sa acorde prin vot premiul pentru cel mai bun documentar. La editiile precedente au fost desemnate castigatoare productiile "You've Been Trumped", in regia lui Anthony Baxter (DaKINO 21), respectiv "Yves Saint Laurent, l'amour fou", in regia lui Pierre Thoretton (DaKINO 20).

DaKINO 22 propune in plus proiectii de film, sesiuni de intrebari si raspunsuri si workshop-uri adresate elevilor in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", dedicat activitatilor extrascolare. Aceste activitati vor avea loc atat la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, cat si la NCRR, joi, 4 aprilie, si vineri, 5 aprilie.

In fiecare seara, in cele trei spatii stabilite, Festivalul DaKINO va propune proiectii in avanpremiera sau in premiera in Romania a unor filme importante, selectionate si premiate la festivaluri ca cele de la Berlin, Cannes si Toronto.

Cea de-a 22-a editie a Festivalului International de Film DaKINO este organizata de Primaria Sectorului 3, in parteneriat cu Fundatia DaKINO si Asociatia FAMart.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.