Cantareata scotiana Emeli Sande a fost marea invingatoare la gala BRIT Awards 2013, care a avut loc miercuri seara, la O2 Arena din Londra, unde s-a impus la categoria "cel mai bun album".

Artista in varsta de 25 de ani, a carei popularitate a crescut considerabil dupa ce a cantat atat la ceremonia de deschidere, cat si la aceea de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, a obtinut si trofeul pentru cea mai buna cantareata britanica, la o gala BRIT Awards, caracterizata prin putine surprize.

La categoria cel mai bun album, Emeli Sande a concurat cu Mumford & Sons ("Babel"), Alt-J ("An Awesome Ware"), Paloma Faith ("Fall to Grace") si Plan B ("Ill Manors").

Un alt castigator multiplu a fost cantaretul si compozitorul Ben Howard, care a castigat doua dintre statuetele britanice - al caror design a fost realizat in acest an de celebrul artist Damien Hirst -, impunandu-se la categoriile "cel mai bun artist britanic debutant" si "cel mai bun cantaret britanic solo".

Printre ceilalti castigatori ai galei s-a aflat si Frank Ocean, un star american al muzicii R&B, care i-a invins pe Bruce Springsteen si pe Jack White pentru a se impune la categoria "cel mai bun cantaret international".

Rockerii din trupa Muse au deschis gala din acest an cu o interpretare electrizanta a piesei "Supremacy", completata de focuri de artificii si o minunata orchestra, scrie MEDIAFAX.

Justin Timberlake a purtat frac si a interpretat piesa "Mirrors", continuandu-si astfel revenirea in prim-planul industriei muzicale, inainte de lansarea din luna martie a noului sau album de studio, "The 20/20 Experience", primul lui disc din ultimii sapte ani.

Taylor Swift
a urcat si ea pe scena londoneza pentru a interpreta piesa "I Knew You Were Trouble".

Grupul One Direction a primit probabil cele mai puternice ovatii din partea publicului britanic, atunci cand au interpretat single-ul "One Way Or Another", o piesa care a ajuns pe primul loc in topurile muzicale din 60 de tari.

Citeste si:
Novak Djokovic: „Prefer să sacrific trofee decât să fiu forțat să...
Novak Djokovic: „Prefer să...

In semn de recunoastere a succesului obtinut pe plan international, grupul britanic a fost recompensat cu BRIT Global Succes Award.

Robbie Williams, care a castigat 12 premii BRIT ca artist solo, a cantat piesa "Candy", iar Mumford & Sons, desemnat invingator la categoria cel mai bun grup britanic, a interpretat piesa "I Will Wait".

Adele si-a completat panoplia de trofee cu inca un premiu pretios, obtinut miercuri seara pentru tema muzicala a noului film din seria "James Bond", intitulata "Skyfall".

Cantareata americana Lana Del Rey a obtinut trofeul categoriei "cea mai buna interpreta internationala", iar Coldplay a invins celebra formatie The Rolling Stones, la categoria "cea mai buna trupa live".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.