Filmele "Argo", de Ben Affleck, si "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, au obtinut, duminica, principalele premii decernate de Sindicatul scenaristilor americani (Writers Guild of America/ WGA), care sunt printre ultimele distinctii acordate la Hollywood, inainte de gala Oscar 2013.

Potrivit AFP, prin acest trofeu obtinut la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", filmul "Argo" si-a mai adaugat un premiu important in palmaresul sau deja impresionant, scrie MEDIAFAX.

Pentru "Argo", trofeul WGA a fost remis scenaristului Chris Terrio, care a reconstituit povestea adevarata a misiunii de salvare a diplomatilor americani din timpul Revolutiei iraniene, inspirandu-se dintr-un articol al agentului CIA aflat la originea acelei misiuni si dintr-un articol de presa publicat in revista Wired, prima publicatie care a dezvaluit publicului larg acea poveste.

Un alt trofeu WGA a revenit scenaristului filmului "Zero Dark Thirty", Mark Boal, la categoria "cel mai bun scenariu original", pentru scenariul sau in care a prezentat cei 10 ani de urmarire a lui Osama ben Laden de catre CIA.

Cel mai bun scenariu la sectiunea film documentar a revenit productiei "Searching for Sugar Man", iar premiile din domeniul televiziunii au fost castigate de serialele "Breaking Bad" (cel mai bun scenariu pentru un serial drama), "Louie" (cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie) si "Girls" (cel mai bun serial nou).

Premiile WGA cresc sansele filmelor aflate in cursa pentru Oscaruri, intrucat multi dintre membrii Sindicatului scenaristilor americani fac parte si din Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organizatia care va decerna premiile Oscar, la Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.