Cantareata Sinead O'Connor a declarat ca demisia Papei Benedict al XVI-lea reprezinta "cea mai mare realizare" a suveranului pontif,

Irlandeza i-a indemnat pe liderii catolici sa reconstruiasca Biserica Catolica pe baze sanatoase, dupa scandalul provocat de abuzurile sexuale comise de unii preoti catolici.

Artista irlandeza critica de multa vreme papalitatea si i-a acuzat de multe ori pe liderii catolici, declarand ca acestia musamalizeaza de multe decenii cazurile de pedofilie in care sunt implicati unii dintre preotii catolici, informeaza contactmusic.com.

Sinead O'Connor a postat o declaratie publica pe site-ul ei, in care afirma ca demisia Papei Benedict al XVI-lea ar trebui sa marcheze inceputul unei noi ere, cea a onestitatii, pentru Biserica Catolica.

"Vreau sa il felicit pe Papa Benedict pentru decizia lui de a se retrage din functie, inainte ca tot ce e mai rau din ceea ce se petrece (in randul bisericii, n.r.) sa fie descoperit. Apreciez faptul ca a facut o aluzie la o parte dintre acele lucruri in declaratia sa si il asigur ca Cel de Sus ii iarta pe aceia care pot sa recunoasca ca au gresit in trecut", afirma artista irlandeza.

"Biserica a ajuns sa aiba o reputatie proasta si ingrozitoare, din cauza minciunilor si a blasfemiilor impotriva Sfantului Spirit. Cea mai mare realizare a lui Benedict este faptul ca a demisionat. Acum exista o sansa pentru ca Biserica sa fie reconstruita si sa fie din nou potrivita pentru a deveni casa Sfantului Spirit", a adaugat cantareata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.