Presedintele Partidului Miscarea Populara, Traian Basescu, afirma, intr-un interviu acordat Agerpres.ro, ca ar propune ''Sfanta Treime'' in distribuirea cresterii economice regasite in bugetul de stat.

Basescu spune ca printre prioritatile ce trebuie asumate prin consens de intreaga clasa politica se numara refacerea trendului crescator al natalitatii, reformarea educatiei si sanatatii, rezolvarea unor probleme de infrastructura din agricultura, dar si modificarea sistemului de creditare astfel incat romanii sa fie incurajati sa cumpere pamant.

Liderul PMP vorbeste si despre obiectivul partidului la alegerile din 11 decembrie, dar si despre posibile variante de alianta si conditia necesara.

Fostul presedinte se declara "pesimist" cand discuta despre prioritatea pe care viitorul Legislativ ar trebui sa o aiba pana la finele anului, adoptarea bugetului pentru 2017, adaugand ca alte obligatii importante ale noilor alesi sunt legate de aprobarea proiectului de lege referitor la reducerea numarului de parlamentari si "trecerea la un proces de simplificare a legislatiei romanesti, care mananca zilele, pur si simplu, si cetatenilor si firmelor". Fostul presedinte vorbeste si despre necesitatea innoirii legislatiei privind serviciile secrete, care sa aiba in vedere, intre altele, demilitarizarea acestora si intarirea controlului parlamentar.

Asumata ca "obiectiv de tara" de PMP, unirea cu Republica Moldova "se va face cu sau fara Igor Dodon, cu sau fara Basescu, cu sau fara Iohannis, pentru ca o vor vrea cetatenii Republicii Moldova", mai spune Traian Basescu.

Alegeri parlamentare 2016. Interviul integral cu Traian Basescu

Reporter: Va regasiti in prezent intr-o dubla postura - de candidat la alegerile parlamentare si presedinte de partid. Pe ce mizeaza PMP in aceasta campanie electorala? Pe 'locomotiva' Traian Basescu, pe oamenii noi intrati in partid sau pe programul politic?

Traian Basescu: Pe toti la un loc, dar in mod deosebit pe programul politic. Este un program care a reusit sa se desprinda de minciuna specifica partidelor in campania electorala si sa stabileasca prioritatile Romaniei. Cred ca suntem primul si singurul partid care-si asuma si un obiectiv de tara. Obiectivul de tara este unirea cu Republica Moldova, iar cele trei mari probleme identificate de noi ca fiind probleme care greveaza viitorul Romaniei si de care depinde sansa Romaniei in viitor sunt: natalitatea, educatia si sanatatea. Fara rezolvarea acestor trei prioritati majore, Romania risca sa aiba un viitor greu de previzionat.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Reporter: Ca solutii la aceste probleme ...

Traian Basescu: Intai sa le punem unde sunt, ca sa vedem solutiile. Daca ne referim la natalitate, pe toate evaluarile specialistilor in 2050 Romania va avea 16,5 milioane de locuitori. Ceea ce, este limpede, ne va obliga la import de forta de munca - din Asia, din tarile arabe, din Africa. Solutia aici este sa reversam trendul natalitatii. S-a facut un lucru bun in ultima perioada, prin revenirea la indemnizatii pe timpul concediului de maternitate de 85% din ultimul salariu al mamei sau a tatalui, dar mai trebuie facute cateva lucruri: primul, crese. (...) Degeaba ii dai mamei timp de doi ani 85% din ultimul salariu, daca dupa ce si-a terminat concediul de maternitate pleaca la serviciu si nu are unde lasa copilul. Inseamna ca-si da tot salariul pe o bona. Degeaba ii dam 85% mamei pe timpul concediului, daca dupa cresa copilul nu poate fi dus la o gradinita sigura, pentru ca este clar, aici sectorul privat s-a limitat la a face o dezvoltare redusa care nu acopera nevoile familiilor tinere. Deci, pentru a stimula familiile sa aiba copii trebuie sa declansam un program major de constructie crese si gradinite. Va dau un element, la 430 de copii cu varste intre 0 si 3 ani avem un singur loc in crese. Ceea ce inseamna ca un program amplu de constructie de crese si gradinite trebuie sa-l lansam imediat, daca vrem sa reversam trendul natalitatii.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

In ceea ce priveste educatia, va dau doua elemente. Ultima analiza pe sistemul de educatie romanesc ne arata ca la nivelul copiilor cu varsta de 15 ani avem 42% analfabeti functionali. Asta inseamna ca acei copii citesc, dar nu inteleg ce au citit. Din ce cauza? Din cauza modului cum este organizat sistemul, adica curricula neadecvata, pe de o parte, si, pe de alta parte, profesorii nu renunta la vechile metode de predare. Adica, in loc sa organizeze o predare participativa pur si simplu ei merg, isi recita 50 de minute lectia, copilul ia notite, dupa care invata pe dinafara textele sau formulele si el nu e obisnuit sa judece.

A doua mare problema dupa analfabetismul functional (...) este abandonul scolar, care este 19,1%, dat de Institutul National de Statistica acum doua saptamani. Ne putem imagina cum va arata Romania peste 20 de ani, cand astazi avem 42% analfabetism functional si 19,1% abandon scolar? Sigur, daca la diminuarea analfabetismului scolar avem varianta schimbarii curriculei si a modului de predare, pentru abandonul scolar lucrurile sunt putin mai complicate. De ce? De regula, acest abandon are loc in familiile sarace si cu multi copii. Care e indemnizatia pentru un copil? 80 de lei. Cu 80 de lei o familie nu poate trimite copilul la scoala. Este clar ca trebuie sa focusam ajutoarele sociale pentru familiile sarace catre copil. Sa marim alocatia pentru copil si o alocatie de 450 de lei nu mi se pare deloc prea mare fata de efortul unei familii de a trimite un copil la scoala, a unei familii sarace. Mai mult decat atat trebuie sa conditionam punerea la dispozitie a acestei alocatii de prezenta la scoala. Si atunci, cu certitudine vom reusi sa diminuam numarul de copii care abandoneaza scoala.

Citeste si:
ALDE: „Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri”
ALDE, apel la Guvern:...

A treia mare problema, sanatatea. Daca va aduceti aminte, in urma raportului unei comisii prezidentiale am incercat introducerea unei noi legi a sanatatii, in 2012. Efectul a fost ca, bazat pe dezinformare si minciuna, in ianuarie 2012 bucurestenii au iesit in strada, au avut impresia ca ii ia cineva jucariile lui Arafat. Rezultatul este ca s-a ingropat noua lege a sanatatii. Nu putem spera sa avem sanatate, atat timp cat finantarea spitalelor se face exact ca finantarea scolilor, adica functie de zilele de spitalizare pentru bolnavi. Pe de alta parte, nu putem spera la un sistem de sanatate robust atat timp cat un medic primar primeste 2.800 de lei. Deci, trebuie sa transformam spitalele in fundatii ale statului. Schimbandu-le regimul de functionare prin statut de fundatie pot imprumuta bani, pot sa-si faca extinderi, pot sa-si faca dotari.

Citeste si:
Vlad Prioteasa, fondator Gift Idea, ne povestește cum este...
Vlad Prioteasa, fondator Gift...

De asemenea, pentru medici trebuie stabilit tarif. Nu poti sa platesti, asa cum va spuneam, un medic primar cu 2.800 de lei. Si atunci, trebuie stabilit: pentru o operatie de apendicita un medic incaseaza 100 de euro, pentru o operatie pe cord deschis incaseaza 9.000 de euro. Va plati impozite, dar va fi stimulat sa ramana in tara. Altfel, nu o sa facem nimic, nici medicii nu sunt cointeresati, nici spitalele nu fac fata cheltuielilor. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in momentul fata, ca si la educatie, sistemul sanitar este departe de a pune in centrul lui interesele bolnavului. Marile interese sunt ale producatorilor de medicamente, ale furnizorilor de aparatura medicala si nicidecum cele ale bolnavului, precum in educatie - nu interesele copilului sunt in centrul sistemului de educatie. Deci, sunt reforme care trebuie facute si pe care daca nu le facem acum, cat de repede, fie ca vorbim de problema natalitatii, de educatie sau de sanatate, Romania isi inchide viitorul, capacitatea de dezvoltare.

Reporter: Unde se situeaza PMP in preferintele electoratului, din sondajele interne comandate de partid? Ce scor va propuneti sa obtineti la alegerile din 11 decembrie?

Traian Basescu: Va spun foarte cinstit, nu avem sondaje interne. Si atunci ne uitam si noi pe ce vedem la televizor, manipulat mai mult sau mai putin de alte partide, de alte institutii. Obiectivul nostru este sa obtinem un rezultat cu doua cifre sau foarte apropiat de acesta.

Reporter: PSD vrea sa formeze Guvernul pornind de la o alianta cu ALDE, PNL mizeaza pe o alianta cu USR si, eventual, UDMR. PMP 'pe mana' cui va merge?

Traian Basescu: PMP merge pe mana lui. Vom vedea rezultatul pe care o sa-l avem. Categoric nu ne gandim la o alianta cu PSD-ul, este exclus aceasta varianta, dar si daca ne uitam in partea dreapta, asa-zisa dreapta, catre liberali, acolo constatam ca doamna Gorghiu spune ca nu va face niciodata aliante cu PMP. A mai spus acest lucru, dupa locale, si s-a prajit. Vom vedea, pe noi ne intereseaza sa obtinem un scor bun si pe urma discutam. Dar, trebuie sa retineti ca in orice alianta ne vom duce conditia noastra este ca functia de prim-ministru sa revina PMP.

Reporter: Era urmatoare intrebare. Recunoasteti faptul ca nu in jurul PMP se va construi viitoarea majoritate parlamentara care va da Guvernul, dar conditionati intrarea intr-o alianta postelectorala de acceptarea ca propunerea de premier sa fie din partidul dumneavoastra si, in plus, aplicarea rezultatului referendumului care a dat un Parlament cu 300 de alesi si infiintarea unui minister al unificarii. Care sunt argumentele in baza carora veti incerca sa convingeti potentialii aliati de aceste lucruri ?

Traian Basescu: Asa este. In primul rand, cred ca suntem partidul care inmagazineaza cea mai bogata experienta politica prin mine, spre exemplu. Un partid care, beneficiind de experienta pe care eu am acumulat-o si de buna cunoastere a statului, poate da si solutii pentru administrarea tarii. In al doilea rand, consideram ca prioritatile noastre, cele despre care v-am vorbit - natalitate, educatie, sanatate -, sunt prioritati majore care nu pot fi puse sub semnul intrebarii. De asemenea, in ceea ce priveste infiintarea unui minister al reunificarii, credem ca a venit timpul ca Romania sa vorbeasca. Din acest punct de vedere, asa cum Germania a avut un minister al reunificarii si a reusit unificarea nu vad de ce nu ar face-o Romania, dar trebuie construit instrumentul intai.

Reporter: Ati primit un raspuns de la Liviu Dragnea si Alina Gorghiu urmare a invitatiei pe care le-ati lansat-o ? Ce asteptari aveti de la aceasta intalnire?

Traian Basescu: Inca nu am primit niciun raspuns. (...) Astazi (luni - n.r.) era organizata o emisiune la Digi (Digi 24 - n.r.), tot asa cu liderii de partide, pe care eu am confirmat-o, ca particip. Vad ca au declinat-o si doamna Gorghiu si Liviu Dragnea, asa ca s-a anulat emisiunea. Ne-a comunicat televiziunea ca s-a anulat aceasta emisiune. Vom vedea.

Reporter: Repet, ce asteptari aveti de la aceasta intalnire ?

Traian Basescu: Mi-as dori sa avem o astfel de dezbatere, ca nu e neaparat o confruntare, pentru ca oamenii sa inteleaga diferenta intre abordarea realista si pe prioritati a problemelor Romaniei si abordarea mincinoasa in care si liberalii si PSD sustin sus si tare ca avem crestere 6% si trebuie sa o dam populatiei. Este o mare minciuna. In primul rand, in bugetul de stat nu se strang 6%, ci doar 2% la o crestere de sase procente, pentru ca Romania colecteaza 30% din PIB la bugetul de stat. In al doilea rand, ce te faci, ii maresti pensia dar il lasi fara medicamente in sistemul de sanatate? Omul moare cu o pensie putin mai mare; ii maresti salariul, dar copilul lui ramane needucat si e un analfabet functional sau nu mai merge la scoala. Acest tip de demagogie trebuie stopat si aratat romanilor - daca avem o crestere economica ea trebuie distribuita nu numai in salarii si pensii.

Si eu as propune, daca vreti, 'Sfanta Treime': o treime pentru rezolvarea problemelor sociale, de la pensii mici, la indemnizatii mici care duc la abandon scolar, si la constructie de crese pentru a diminua scaderea de natalitate; o alta treime la investitii si o alta treime in educatie si sanatate. Ar fi o distributie care ne da o sansa. Daca eu duc toti banii in salarii si pensii, cu ce ma mai dezvolt? Pentru ca, pentru a atrage banii europeni trebuie sa am si o componenta autohtona, o contributie a bugetului de stat. Cu ce fac proiectele? Deci, mi-ar fi dat ocazia sa punem lucrurile pe masa (dezbaterea - n.r.).

Reporter: Exista teme nationale asupra carora ar trebui sa existe un consens politic asumat de toate partidele? Care ar fi acestea ?

Traian Basescu: Cele trei - natalitate, educatie, sanatate. Spre exemplu, un program de reimpadurire a tarii ar trebui sa fie un element de consens, un program de dezvoltare a infrastructurilor, pentru ca toata lumea bate campii si nu fac prioritati din cele trei coridoare - pentru ca numai acolo vor merge banii europeni. Cele trei coridoare sunt: coridorul IV de la Nadlac la Constanta, coridorul IX, de la Giurgiu la Albita, si coridorul VII, care e Dunarea, care trebuie facuta sa fie navigabila in sectorul romanesc 365 de zile pe an. Nu cand da seceta oprim navigatia. Este o obligatie. Astea ar fi prioritatile de infrastructura asupra carora trebuie sa convenim.

Sa nu mai batem campii ca din bani europeni am putea sa facem autostrada Iasi-Targu Mures. E o mare minciuna, care e servita populatiei. Ori, Iasi-Targu Mures s-ar putea face din bani de la bugetul de stat, dar nu acum pentru ca bugetul de stat este angajat in constructia autostrazii Transilvania, unde nu avem finantari externe, mergem numai pe buget de stat. Deci, sunt cateva lucruri asupra carora, in mod categoric, trebuie sa convenim.

Si mai este un lucru pe care-l consider fundamental, legat de agricultura si pamant. Primul este sa privim la infrastructura din agricultura. Schimbarile climatice vedem ca ne afecteaza tot mai puternic. Priviti ce se intampla vara, avem temperaturi foarte ridicate si, in multi ani, avem puse sub semnul intrebarii, din cauza secetei, productiile agricole. Deci, trebuie sa reluam cateva mari lucrari de infrastructura agricola.

Una din lucrari este canalul Dunare-Bucuresti, prin care s-ar iriga 100 de mii de hectare dintr-o zona extrem de secetoasa din sudul tarii si care ar costa 1,1 miliarde si a doua mare lucrare ar trebui sa fie finalizarea canalului Siret-Baragan, care permite irigarea a 500 de mii de hectare, de asemenea intr-o zona extrem de supusa riscului de seceta.

Nu in ultimul rand, daca vine vorba despre agricultura trebuie sa rezolvam problema vanzarii pamantului, in asa fel incat romanii sa aibe o sansa sa cumpere ei pamantul. Si aici lucrurile nu sunt atat de complicate, cat le declara oamenii politici. Sigur ca avem restrictii de la Uniunea Europeana in a introduce restrictii, dar avem alte parghii pentru ca strainii au o singura parghie cu care sunt mai competitivi in achizitia de terenuri in Romania, de terenuri agricole si acea parghie se numeste creditarea.

De ce Romania prin CEC si Eximbank nu ar face la randu-le creditarea cu dobanzi foarte mici in asa fel incat romanul sa nu fie dezavantajat in intentia de a cumpara pamantul? In momentul de fata, si v-o spun din experienta, familia mea a cumparat teren, dobanda este de vreo zece ori mai mare decat dobanda pe care o are un italian de la bancile lui ca sa vina sa cumpere teren in Romania. Deci, trebuie adus sistemul de creditare la acelasi nivel cu cel al strainilor si atunci romanii vor putea cumpara pamant.

Reporter: Dupa ce ati fost primul om in stat, ati accepta sa ocupati a doua pozitie, respectiv cea de presedinte al Senatului Romaniei? In ce conditii?

Traian Basescu: Obiectivul meu nu sunt functiile. Obiectivul meu este sa cresc un alt partid. Uitati, PMP are 85% din oameni si din candidati care nu au mai facut politica. Un partid care, eventual, sa redobandeasca spiritul fostului PD, un partid cu oameni foarte entuziasti si capabili de performanta. Ocazie cu care ma si adresez electoratului fostului PD, sa priveasca la PMP pentru ca este o sansa de reinviere a spiritului PD-ului.

Reporter: Care ar trebui sa fie prioritatile viitorului Legislativ pana la finele acestui an si care dintre ele credeti ca se va duce la indeplinire ?

Traian Basescu: Pana la finele acestui an nu poate fi decat o prioritate si aceea sunt pesimist ca se va realiza, bugetul de stat. Ar trebui trecut bugetul de stat, conform legii, prin Parlament. Nu cred ca se va intampla, iar cele 20 de zile care au mai ramas pana la Craciun, sau mai putin de 20 de zile, nu dau nicio sansa ca Parlamentul sa mai rezolve ceva din punct de vedere legislativ. Dar, daca privim la Parlamentul viitor cred ca cea mai mare obligatie este sa adopte legea de reducere a numarului de parlamentari la 300, lege care a fost propusa de PMP in Parlament si a fost respinsa de PSD, PNL si ALDE. O alta prioritate este legata de debirocratizare. Cred ca Parlamentul ar trebui sa ia toate legile pe care le-a votat cu veselie, si de multe ori le-a impanat cu conditii suplimentare, si sa treaca la un proces de simplificare a legislatiei romanesti care mananca zilele, pur si simplu, si cetatenilor si firmelor. Avem nevoie de legislatie mult mai simpla.

Reporter: Agenda Parlamentului a fost incarcata cu o serie de cereri venite din partea justitiei, avand ca obiect ridicarea imunitatii unor parlamentari,vizati de anchete ale procurorilor. Considerati necesara o modificare a legii pe acest subiect in asa fel incat asemenea solicitari sa fie aprobate fara a mai fi nevoie de un vot punctual in plenul Camerei Deputatilor sau Senatului ?

Traian Basescu: O sa fiu foarte sincer. Eu cred ca nu discutam de o incarcare excesiva a programului Parlamentului. In toate tarile din lume, in tarile democratice, exista un nivel de imunitate pentru parlamentari. Mai spun un lucru, nimic nu impiedica parchetele sa investigheze, sa ancheteze parlamentari. Aici vorbim doar de situatiile in care un ministru, care e si membru al Parlamentului, poate fi investigat numai cu aprobarea Parlamentului. Deci, cred ca acesta este un subiect fortat, in prezentarea lui, in presa. Toate Parlamentele au nivel de imunitate pentru membri lor, tocmai pentru a se evita abuzul politic.

Reporter: Daca veti intra in Parlament si se va cere ridicarea imunitatii in cazul dumneavoastra veti demisiona asa cum ati facut-o in trecut?

Traian Basescu: Nu cred ca ma framanta subiectul asta, acum.

Reporter: Sustineti un mai bun control asupra serviciilor de informatii. Ce pasi urgenti in plan legislativ ar trebui facuti pentru ca acest lucru sa fie aplicabil?

Traian Basescu: In 2007 am depus in Parlament un set intreg de legislatie, de demilitarizare a serviciilor de informatii si de intarire a controlului Parlamentului. Cred ca ar trebui scoase din sertar acele legi, aduse la zi si promovate de Parlament. Este clar ca avem niste probleme legislative in ceea ce priveste serviciile secrete care functioneaza pe legislatia din 1990 si '91.

Reporter: Destul de des din partea adversarilor dumneavoastra politici auzim clamat: ''Basescu a taiat pensiile si salariile''. Au existat si voci care v-au cerut sa oferiti scuze poporului roman pentru masurile luate in 2010. Considerati oportun un astfel de gest si cum l-ati formula pe intelesul romanilor?

Traian Basescu: Nu cred ca am motive sa fac acest lucru, chiar daca acele masuri le-am luat cu inima stransa si fara vointa de a face acest lucru. Am facut-o pentru ca a trebuit, nu pentru ca am vrut. In primul rand, as demonta minciuna cu reducerea pensiilor pentru ca nu s-a produs nicio taiere de pensie. Oamenii confunda legislatia legata de pensii cu momentul reducerii salariilor, dar si propaganda formidabila care s-a facut pe aceasta tema probabil a lasat oamenilor in cap aceasta minciuna. Mai mult decat atat, pot sa va spun ca impreuna cu Boc (Emil Boc - n.r.) am stabilit crearea pensiei minime sociale care s-a adresat cooperatorilor, oamenilor de la tara care aveau pensii de la CAP de 8 lei, 9 lei, de 18 lei. Toate pensiile au fost crescute la 450 de lei. Si nu este o pensie care se plateste din contributiile salariatilor, ci este o pensie care se asigura direct din bugetul de stat. Deci, aici cred ca minciuna a jucat un mare rol.

In ceea ce priveste taierea salariilor, da, am anuntat ca este o masura temporara si efectul a fost ca tara a iesit foarte repede din criza spre deosebire de multe alte tari din UE. De altfel, la momentul la care am luat aceasta masura nu ne mai imprumuta mai nimeni ca sa ne platim salariile si pensiile, iar cei care ne imprumutau ne imprumutau pe cate trei luni si cu dobanzi de 8 %, 9%, 10 %. Daca nu s-ar fi luat acele masuri, Romania ar fi suferit un timp mult mai indelungat in stare de criza a economiei si ar fi avut de platit mult mai mult ca datorii.

Reporter: Ati afirmat ca scorul inregistrat de Maia Sandu la prezidentialele din Republica Moldova ne da certitudinea ca 48% dintre moldoveni sunt pro-europeni si pro-Romania, iar daca masurile privind acordarea burselor de studii pentru tinerii basarabeni si simplificarea procedurilor de obtinere a cetateniei romane vor fi aplicate corespunzator in cinci-sase ani proiectul unirii cu Romania poate deveni realitate. Credeti ca Igor Dodon, presedintele ales al R.Moldova, este pregatit pentru un astfel de scenariu ?

Traian Basescu: Unirea se va face cu sau fara Igor Dodon, cu sau fara Basescu, cu sau fara Iohannis, pentru ca o vor vrea cetatenii Republicii Moldova. Si cand o vor cetatenii nu te mai poti opune, nici daca te cheama Dodon, nici daca te cheama altfel.

Reporter: Cum vedeti relatia cu Igor Dodon, in conditiile in care acesta a afirmat in campania electorala ca daca va fi ales va va retrage cetatenia moldoveneasca, iar dupa anuntarea primelor rezultate ca va fi un presedinte pentru toti cetatenii moldoveni. Va va retrage cetatenia ?

Traian Basescu: Pai, trebuie sa respecte si Dodon legea. Nu cred ca va putea sa-mi retraga cetatenia.

Reporter: Credeti ca in urmatorii 3-4 ani va avea loc o vizita a presedintelui ales al SUA, Donald Trump, in Romania? Ce conditii ar trebui sa fie intrunite pentru ca acest lucru sa se intample?

Traian Basescu: Nu stiu, asta ma depaseste ca si capacitate de anticipare, greu de prevazut care va fi programul lui Donald Trump.

Reporter: Presedintele Klaus Iohannis a decis sa nu invite la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Nationale persoane cu probleme penale. Cum vi se pare aceasta decizie?

Traian Basescu: E eveniment consumat, nu-l mai comentez.

Reporter: Liderul PSD, Liviu Dragnea, considera ca prin invitarea dumneavoastra in tribuna, de Ziua Nationala a Romaniei, presedintele Klaus Iohannis a dorit sa va ajute sa intrati Parlament. Ati fost reevaluat de presedinte? Va ajuta aceasta invitatie a presedintelui?

Traian Basescu: Liviu Dragnea ca si dumneavoastra, de altfel, ca ziarist, ati putea realiza ca presedintele Iohannis a invitat cei trei fosti presedinti si nu pe mine ca pe un favorit al domniei sale. De altfel, nici nu am cum sa fiu unul pe care sa-l simpatizeze Iohannis, dar am fost presedinte al Romaniei.

Traian Basescu: Sau ati uitat?

Reporter: Nu.

Traian Basescu: Multumesc.

Reporter: Daca ar fi va ganditi la niste nume de premier de la celelalte partide - PSD, PNL, ALDE, UDMR, USR -, care ar fi acestea?

Traian Basescu: Traian Basescu.

Reporter: Va veti asuma prin demisie un scor al PMP care nu permite accederea in Parlament?

Traian Basescu: Hai sa ajungem pe 12 (decembrie - n.r.).

Reporter: Descrieti intr-un cuvant urmatorii politicienii: Klaus Iohannis, Dacian Ciolos, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Victor Ponta, Elena Udrea, Vasile Blaga, Calin Popescu-Tariceanu, Ion Iliescu, Mircea Ionescu-Quintus, Crin Antonescu, Adrian Nastase, Nicusor Dan, Kelemen Hunor.

Traian Basescu: Nu multumesc. Nu descriu pe nimeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.