Una dintre cele mai cunoscute cladiri din lume, Taj Mahal incepe sa-si schimbe culoarea din cauza poluarii excesive din India.

Monumentul indian Taj Mahal este construit din marmura alba, iar acum a inceput sa capete nuante galbene si verzi din cauza efectelor poluarii din orasul indian Agra, al optulea cel mai populat oras din lume, in apropierea caruia se afla.

Aceasta schimbare a culorii se datoreaza prafului si fumului ce provin de la furnalele fumegande si de la autoturismele din Agra, precum si a unor insecte minuscule din raul Yamuna, in care sunt deversate apele menajere ale orasului, si care se aseaza pe zidurile constructiei, iar excrementele acestora pateaza marmura.

Schimbarea culorii monumentului nu a aparut brusc, ecologistii si istoricii avertizand de mult timp despre riscul pe care il presupune funinginea si fumul de la fabrici si tabacarii pentru acesta.

Autoritatile guvernamentale nu au comentat pe marginea subiectului, iar Bhuvan Vikram, inspector la serviciul arheologic al orasului Agra, a spus ca nu este autorizat sa vorbeasca cu jurnalistii. Potrivit Ministrului Culturii Mahesh Sharma, sub administratia caruia se afla monumentele istorice, ministrul Mediului era cel mai potrivit pentru a vorbi pe acest subiect, dar ca acesta nu este disponibil, potrivit Libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.