Creatia unui artist german a fost amplasata in centrul Iasiului, constructia starnind critici din partea iesenilor care nu inteleg ce reprezinta lucrarea. Costul acesteia se ridica la 71.400 de lei, suma fiind platita din bugetul local.

Oficialii Primariei spun ca achizitia a fost facuta in cadrul Festivalului International al Educatiei (FIE) si este vorba despre o „instalatie de arta unica, cu puternice influente dadaiste“, pentru care au fost folosite materiale reciclate sau materiale uzuale de constructii, scrie ziaruldeiasi.ro.

"Lucrarea va ramane in patrimoniul Municipiului Iasi, urmand a se identifica un alt amplasament decat cel actual, amplasament care va fi decis in urma unor discutii cu specialisti in domeniu (Uniunea Artistilor Plastici - filiala Iasi)", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Sebastian Buraga.

El a adaugat ca toate costurile aferente amplasarii „instalatiei de arta“ pe pietonal au ajuns la 71.400 lei, suma ce include onorariul artistului, transportul, cazarea, materialele folosite si manopera.


Iesenii au ironizat, pe internet, creatia amplasata de primarie, unii spunand ca initial au crezut ca este vorba despre un acoperis luat de vant de pe o cladire din centrul orasului. “Deja se dezmembreaza, iar amplasarea este total nepotrivita. Sper sa fie macar mutata, daca nu se poate arunca“, scrie un iesean.

O alta persoana multumeste “transportatorului ca a descarcat-o asa cum a putut el“. “Speram ca totusi cineva sa o aseze sau sa aduca si elementele care lipsesc“, adauga acelasi iesean. “Banii trebuie imputati celor care au propus si dispus achizitia acestui morman de table si linoleum paros!“, considera un alt iesean.

Clemens Behr a participat cu o instalatie si la expozitia Art Safari, conform paginii de Facebook a Ambasadei Germaniei la Bucuresti, atragand atentia tuturor vizitatorilor.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.