Intalnirea dintre presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un este pusa din ce in ce mai mult sub semnul intrebarii potrivit ultimelor declaratii facute de regimul de la Phenian, dar si in contextul vizitei presedintelui sud-coreean la Casa Alba, sustin oficialii care iau parte la negocieri.

Chiar daca reprezentantii celor doua state au verificat inclusiv hotelul din Singapore unde ar urma sa aiba loc intalnirea din 12 iunie, unii dintre consilierii presedintelui Trump sustin ca sansele ca acestia sa se vada fata in fata au scazut simtitor, mai ales dupa ce Coreea de Nord a avut un ton dur la adresa Casei Albe pe tema denuclearizarii impuse, astfel ca, exista posibilitatea ca Kim Jong Un sa nu isi respecte promisiunea.

Donald Trump isi doreste in continuare aceasta intrevedere, insa evolutiile diplomatice recente nu mai sunt atat de optimiste ca la inceput.

Insa, temerile legate de summit vor atinge un punct culminant marti, cand Donald Trump se va intalni in Biroul Oval cu presedintele Coreei de Sud Moon Jae-in, despre care oficiali americani spun ca ar fi supralicitat dorinta liderului de la Phenian in privinta programului sau nuclear. In luna martie, acesta le-a declarat reporterilor de la Casa Alba ca Kim Jong Un este "hotarat sa renunte la programul nuclear" si ca a inteles ca exercitiile militare SUA-Coreea de Sud "trebuie sa continue".

Potrivit declaratiilor de la Phenian de saptamana, Nordul a amenintat ca nu va participa la intalnirea cu Trump daca aceste exercitii militare continua sau daca SUA insista in stoparea programului nuclear, scrie Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.