O turista din Ungaria a fost muscata de un urs in timp ce incerca sa isi faca un selfie cu acesta. In urma incidentului care a avut loc apropierea Lacului Sfanta Ana din Harghita, femeia a fost ranita la picior si a fost transportata la spital.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, incidentul care s-a petrecut vineri, la Lacul Sf. Ana, nu este singurul de acest fel. In zona respectiva au mai avut loc si alte atacuri ale animalelor salbatice.

Turista este din Budapesta si a fost atacata vineri, la pranz, de un urs, la Lacul Sfanta Ana si, din pacate, acesta a fost a treia victima a acestui urs. Inca o fata de 18 ani si un barbat, pe parcursul saptamanii, au fost atacati de acelasi urs. Cei doi au fost zgariati, nu muscati, de aceea nu au fost raportate cazurile, nu au fost la spital. Se pare ca este vorba de un urs mare, care s-a obisnuit cu turistii si ataca pentru mancare din sacosa”, a declarat Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita.

Turista din Ungaria venise in judetul Harghita pentru pelerinajul de Rusalii, de la Sumuleu Ciuc. Dupa ce a fost atacata de urs, aceasta a fost dusa la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Miercurea Ciuc, unde a primit ingrijiri medicale la Sectia de Boli Infectioase.

Autoritatile au solicitat sa fie luate masuri de urgenta, pentru a nu se mai inregistra si alte victime. De asemenea, jandarmii recomanda turistilor sa nu se apropie de ursi si sa sune la 112 daca se simt in pericol.

Trebuie sa le readucem aminte turistilor ca animalele salbatice sunt totusi salbatice si faptul ca noi incercam sa ne apropiem de ele, pentru a face o fotografie reusita ne poate pune viata in pericol. Recomandam turistilor din zona sa sune la 112 in caz de nevoie”, a declarat, la randul sau, Gheorghe Suciu, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Harghita, potrivit Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.