Un biciclist si-a pierdut viata, iar un altul a fost ranit, sambata, in statul Washington, in urma atacului unei pume. Animalul salbatic pe teritoriul careia cei doi patrunsesera cu bicicletele a fost in cele din urma impuscat de politisti, informeaza Reuters. 

Biciclistii se deplasau impreuna pe o poteca forestiera situata intr-o zona izolata din apropiere de North Bend, la circa 48 de kilometri de Seattle, cand s-au intalnit cu leul de munte. Primul biciclist a suferit zgarieturi adanci, iar al doilea a fost tarat de animal in barlogul sau, a explicat purtatorul de cuvant al biroului serifului din comitatul King, sergent Ryan Abbott.

Supravietuitorul, un barbat in varsta de 31 de ani, a reusit sa parcurga trei kilometri si a sunat la numarul de urgenta 911.

Politistii ajunsi la fata locului au gasit bicicleta victimei de 32 de ani si au intrat in padure unde au dat peste leul de munte care statea deasupra corpului barbatului, a adaugat Abbott.

''El sau ea, nu stiu daca puma era mascul sau femela, dusese trupul victimei in barlogul sau'', a spus el.

Unul dintre politisti a impuscat animalul care a fugit in padure. Ulterior, el a fost urmarit cu caini de vanatoare si a fost omorat.

Barbatul care a supravietuit atacului a fost transportat la spital cu rani grave, insa viata lui nu se afla in pericol, a mentionat purtatorul de cuvant.

Atacurile mortale ale pumelor sunt evenimente foarte rare in America de Nord unde au fost inregistrate circa 24 de astfel de incidente in ultimii o suta de ani.

Acesta a fost al doilea atac mortal al unei pume in statul Washington in ultimii 94 de ani, a precizat Abbott, citat de Xinhua.

Pumele sunt a patra cea mai mare specie de felina din lume; femelele cantaresc pana la 64 de kilograme, iar masculii pana la 100 de kilograme. Acesti lei de munte ataca prada prin incoltire si de obicei se reped la oameni doar daca se simt amenintati, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.