Muzeele din Capitala isi deschid portile sambata, pana tarziu in noapte, la Noaptea Muzeelor, pregatind pentru vizitatori diferite expozitii, concerte, ateliere creative, proiectii video, chiar si vanatori virtuale.

Muzeul National de Arta al Romaniei da startul sezonului estival cu o oferta variata de expozitii temporare ('Mihail Grecu - Intre metafora si realitate', 'Stefan Luchian - maestrul graficii romanesti' si 'World Press Photo' (deschise intre orele 18,00 - 5,00) si ateliere creative pentru toate varstele (intre orele 18,00 - 23,30).

Muzeul National de Istorie a Romaniei isi deschide portile pentru a primi vizitatorii numerosi, pe care-i asteapta cu ateliere educative si de creatie, momente de reconstituire istorica si militara, un concert extraordinar si o vanatoare virtuala de simboluri stramosesti.

Muzeului National Cotroceni - Vizitarea unor saloane, vernisajul unei expozitii a elevilor de la Liceul "Tonitza" sau reconstituirea istorico-militara a atmosferei Primului Razboi Mondial constituie doar cateva dintre ofertele Muzeului National Cotroceni, destinate vizitatorilor.

Muzeul National "George Enescu" va fi deschis intre orele 18:00 si 0:30, iar in acest interval vor avea loc recitaluri de muzica clasica, un concert de chitara, un concert de percutie, un concert de muzica fusion, dar si un recital de vioara sustinut de Stefan Simonca Oprita, care va canta pe una dintre viorile preferate de George Enescu.

Muzeul National de Geologie
leaga Noaptea Muzeelor de comemorarea celor trei mari geologi romani care au facut parte din comisia de experti ce a insotit delegatia Romaniei la Conferinta de Pace de la Paris. Totodata, va fi inaugurata expozitia "Centenar geologic" (cu obiecte care faceau parte din dotarea unui geolog atunci cand pleca pe teren), va putea fi vizitata expozitia permanenta a muzeului, precum si o expozitie cu informatii despre cutremure, realizata in colaborare cu Institutul National de Fizica a Pamantului. Amatorii vor putea achizitiona pietre, minerale si fosile in cadrul "Expo-cristal".

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...

PROGRAMUL COMPLET DE LA NOAPTEA MUZEELOR IL GASITI AICI

Toate cele opt muzee din structura Muzeului Municipiului Bucuresti sunt deschise pentru public. La Palatul Sutu, din program fac parte reconstituiri istorice, statui vivante si un concert, iar la Casa Filipescu Cesianu, dincolo de expozitii, bucurestenii vor putea urmari spectacole sustinute de actorii Marius Bodochi si Irina Movila, dar si de muzicienii Cristian Soleanu si Constantin Urziceanu.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" anunta ca a pregatit o serie de activitati care includ expozitii temporare, dar si proiectii de filme documentare, colectare a insectelor nocturne si de interceptare a liliecilor din curtea muzeului, precum si alte surprize care vor face deliciul unei adevarate aventuri a cunoasterii.

Muzeul Taranului Roman
va fi deschis intre orele 18:00 si 1:00, oferind publicului o expozitie temporara de fotografie realizata de fotograful basarabean Zaharia Cusnir, filme documentare si povesti etnologice, prezentate de Serban Anghelescu.

Citeste si:
Vizitează gratuit muzeele din București. Cum poți beneficia de...
Vizitează gratuit muzeele din...

Muzeul National al Aviatiei Romane - Sub titlul 'Si noi suntem Romania 100', Muzeul National al Aviatiei Romane isi invita prietenii la spectacol pe legendarul aerodrom Pipera - concerte de muzica pop-rock live, teatru de comedie, proiectii video, expozitii ale parasutistilor, aviatorilor, militarilor, expozitii de machete si fotografii.

Sub genericul "Memoria Marii Uniri in Muzeul Bellu", evenimentul din Noaptea Muzeelor include tururi ghidate, dar si un program de muzica instrumentala si vocal-instrumentala, o piesa de teatru, precum si o tombola cu premii (mape filatelice, medalii, stick-uri cu filme documentare).

In acest an, ARCEN organizeaza "Noaptea alba in District 40", 2018 fiind, totodata, primul an in care poate fi vizitat muzeul 'Micul Paris', Muzeul parfumului, Muzeul antreprenoriatului, Muzeul kitsch-ului si Muzeul colectiilor de masini Tiriac.

Citeste si:
Bucharest Photofest, în plină desfășurare – expoziții,...
Bucharest Photofest, în plină...

Editia din acest an a evenimentului cuprinde si proiecte gandite pentru o interactiune cat "mai prietenoasa" intre muzee si vizitatori, Questo oferind si in 2018 trasee muzeale digitale care pot fi explorate gratuit.

In Noaptea Muzeelor, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va pune la dispozitia calatorilor linii cu orar prelungit, intre orele 19,00 - 4,00, linia 362 urmand a functiona cu un astfel de program. De asemenea, preluarea fluxului de calatori se va face si prin liniile de noapte care converg catre zona centrala a Capitalei, respectiv N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119 si N121, pe intreg parcursul noptii. (Sursa: AGERPRES)


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.