Cel putin 11 persoane si-au pierdut viata si alte 41 au fost ranite duminica in atentate cu bomba, printre care unul sinucigas, impotriva unor biserici din Surabaya, in Indonezia, tara cu cel mai mare numar de musulmani din lume, a informat politia, relateaza AFP.

Cele trei atacuri au fost comise in trei locuri diferite la interval de 10 minute, prima explozie producandu-se la orele 07.30 (00.30 GMT), a precizat politia din Surabaya, al doilea oras ca marime din Indonezia, in estul Insulei Java.

"Au avut loc atacuri impotriva a trei biserici"
, a declarat un purtator de cuvant al politiei locale, Frans Barung Mangera, precizand ca doi politisti se afla printre raniti. Aceste atacuri nu au fost revendicate.

Cel putin unul dintre atacatorii care si-au detonat bombele la biserica romano-catolica Santa Maria a fost ucis.

"Patru persoane au fost ucise la biserica Santa Maria",
a mai afirmat Mangera, adaugand ca alte patru si-au pierdut viata in exterior.

Aceste atacuri au avut loc la cateva zile dupa ce un politist si un detinut au fost ucisi in cursul unor violente confruntari intr-o inchisoare de maxima securitate de la periferia capitalei Jakarta. Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat incidentul, dar politia indoneziana a respins implicarea acesteia, scrie Agerpres.

Evenimentele de duminica intervin, de asemenea, la cateva zile dupa inceputul Ramadanului in lumea musulmana.

Intoleranta religioasa a crescut in ultimii ani in Indonezia, tara cu 260 de milioane de locuitori dintre care aproape 90% sunt de confesiune musulmana, dar care numara si minoritati ca budisti, hindusi si mai ales crestini.

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat atacurile comise duminica.

"Trei atacuri sinucigase" s-au soldat cu morti si raniti ''in randul gardienilor de la biserici si al crestinilor din orasul Surabaya", potrivit organismului de propaganda al gruparii ultraradicale, agentia Amaq.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Purtatorul de cuvant al politiei din provincia Java de Est, unde se afla Surabaya, a declarat ca 11 persoane au fost ucise si 41 au fost ranite duminica in atacuri aparent coordonate impotriva a trei biserici in jurul orei 07:30 (00.30 GMT).

Indonezia, cea mai populata tara musulmana din lume, se afla in stare alerta dupa o serie de atacuri comise in ultimii ani - intre care unele revendicate de SI si adesea comise de filiala locala, Jamaah Anshar Daulah.

Aceste atacuri au avut loc la cateva zile dupa ce un politist si un detinut au fost ucisi in cursul unor violente confruntari intr-o inchisoare de maxima securitate de la periferia capitalei Jakarta. Gruparea jihadista Stat Islami a revendicat incidentul, dar politia indoneziana a respins implicarea acesteia.

Evenimentele de duminica intervin, de asemenea, la cateva zile dupa inceputul Ramadanului in lumea musulmana.

Citeste si:
Vacanța din Indonezia, un coșmar pentru Mira. Artista nu le dorește...
Vacanța din Indonezia, un...

Intoleranta religioasa a crescut in ultimii ani in Indonezia, tara cu 260 de milioane de locuitori dintre care aproape 90% sunt de confesiune musulmana, dar care numara si minoritati ca budisti, hindusi si mai ales crestini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.