Turcia nu inseamna doar plaje cu nisip fin si valuri inspumate. Este o tara bogata, nu doar din punct de vedere al resurselor naturale, ci si al evenimentelor culturale care au loc acolo in fiecare an. Si ce moment mai bun de a experimenta tot ce are aceasta tara sa iti ofere decat vara?

Poate nu stiai, insa, in fiecare an, Turcia gazduieste peste 1000 de festivaluri, mai mari sau mai mici, de la micile sarbatori din fiecare orasel, pana la evenimente de anvergura internationala, organizate in marile metropole. Iar ca sa stii de unde sa incepi, ti-am pregatit acest articol. In continuare, iti prezentam 5 festivaluri de la care nu trebuie sa lipsesti vara asta. Iar daca iti faci griji cu privire la cazare, sunt atatea oferte de vacante charter in Turcia incat nu vei sti ce sa alegi.

Rock’n Coke Music Festival
Rock’n Coke este cel mai mare festival rock in aer liber din Turcia si este sponsorizat in fiecare an de Coca-Cola. In general, se tine la Hezarfen Airfield, un vechi aeroport din Istanbul. La fiecare sfarsit de vara, Istanbul devine timp de doua zile casa acestui festival care, de-a lungul anilor, a primit artisti precum Linkin Park, Limp Bizkit, Iggy Pop, The Cure sau Prodigy. In plus, chiar daca scena principala este rezervata trupelor de rock, exista si o scena a DJ-ilor, pentru persoanele care vor sa ia o pauza de la ritmurile de chitara si tobe.

Efes Pilsen Blues Festival
Pentru fanii de blues, Turcia pregateste in fiecare an Efes Pilsen Blues Festival, un eveniment care celebreaza acest gen de muzica. Timp de 14 ani, evenimentul a gazduit nume mari ale scenei de blues, precum Billy Branch si trupa sa, The Sons of Blues, Zora Young, Jimmy Dawkins sau Smokin’ Joe Kubek & Bnois King. Prezentat si sponsorizat de Efes Pilsen si organizat de Pozitif Live, acest festival reuneste in fiecare an peste 400.000 de participanti.

Bozcaada Jazz Festival
Pentru iubitorii de jazz, Turcia organizeaza in fiecare iulie Bozcaada Jazz Festival, un eveniment care aduce pe aceeasi scena nume mari ale jazz-ului dar si artisti locali, talentati si plini de voie buna. Evenimentul se intinde pe 3 zile si vei avea ocazia de a te bucura de cea mai buna muzica jazz in timpul celor peste 20 de numere. In fiecare an, peste 5000 de participanti sunt asteptati, iubitori ai jazz-ului din toata lumea.

Citeste si:
Sezon estival sub așteptări pentru hotelieri. Scumpiri în lanț,...
Sezonul estival, sub...

Istanbul International Music Festival
Incepand din 23 mai si pana pe 12 iunie, Istanbul devine gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Europa. Iar daca te astepti la DJ renumiti sau trupe pop de renume international, vei fi dezamagit. Istanbul International Music Festival este un eveniment dedicat muzicii clasice, de opera, reprezentatiilor de balet sau de muzica traditionala. Prima editie a avut loc in anul 1973 si de atunci, timp de 50 de ani, evenimentul strange la un loc toti iubitorii de muzica veche si arte clasice.

Chillout Music Festival
Ce este special la acest festival este ca are loc in mijlocul naturii, in fiecare an si in 3 orase diferite: Istanbul, Bodrum si Cesme. Ce il face si mai special? Faptul ca promoveaza muzica ambientala, artistii independenti si workshop-urile care ii aduc impreuna pe participanti. Din 2006, Chillout Music Festival aduna in fiecare an cateva mii de vizitatori si iubitori ai muzicii Lounge FM 96 din intreaga lume.

Citeste si:
Valoarea voucherelor culturale crește în 2023. Ce poți cumpăra cu...
Valoarea voucherelor...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.