Presedintele Iranului, Hassan Rouhani, a anuntat marti seara ca tara sa va ramane parte in acordul nuclear incheiat cu puterile internationale in 2015, in ciuda retragerii SUA din aceasta intelegere, transmit Reuters si DPA.

Dupa declaratia de la Casa Alba a presedintelui american Donald Trump privind retragerea Statelor Unite din acord, televiziunea de stat de la Teheran a apreciat ca decizia este ilegala. (Citeste si: Donald Trump retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul).

Rouhani a afirmat ca Iranul este gata sa isi reia programul nuclear, care fusese inghetat in schimbul ridicarii unor sanctiuni, dar inainte de a face acest pas va discuta cu celelalte state semnatare ale acordului - Rusia, China, Regatul Unit, Franta si Germania, informeaza Agerpres.

Presedintele iranian a mai apreciat ca Trump are un istoric de subminare a tratatelor internationale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.