Coreea de Nord a dat asigurari ca intentia sa recent declarata de a se denucleariza nu este rezultatul sanctiunilor si presiunilor SUA, avertizand Washingtonul sa nu induca in eroare opinia publica, relateaza duminica agentia Reuters.

Statele Unite nu trebuie sa "provoace in mod deliberat" Coreea de Nord desfasurand active strategice in Coreea de Sud si ridicand aspecte legate de drepturile omului, a transmis agentia nord-coreeana de presa KCNA, citand un purtator de cuvant al Ministerului de Externe. Acesta a insistat ca Washingtonul nu trebuie sa interpreteze in mod gresit "intentia iubitoare de pace" a Coreei de Nord drept un semn de slabiciune si sa continue presiunile si amenintarile militare.

Presedintele american Donald Trump, care si-a imblanzit retorica fata de Phenian in perspectiva apropiatei sale intalniri cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a afirmat ca va mentine sanctiunile si presiunile asupra Coreei de Nord si nu va "repeta greselile administratiilor precedente", subliniind ca atitudinea sa dura a dus la recentele progrese, scrie Agerpres.

La summitul lor istoric din 27 aprilie, Kim Jong Un si presedintele sud-coreean Moon Jae In au promis "denuclearizarea completa" a Peninsulei coreene, fara a evoca insa niciun pas concret in acest sens.

Moon Jae In a declarat ca Trump merita Premiul Nobel pentru pace pentru eforturile sale de a pune capat impasului cu Coreea de Nord, noteaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.