Politia din India a anuntat duminica arestarea principalului suspect in cazul adolescentei violate si arse de vie in statul Jharkhand (est), cel mai nou dintr-o lunga serie de violente similare produse in aceasta tara, in pofida unei inaspriri a legislatiei, transmite AFP.

Suspectul principal, prezentat ca Dhanu Bhuiyan, a fost gasit in casa unor rude unde s-a ascuns dupa crima.

Tanara de 16 ani a fost rapita joi seara din casa ei, in timp ce familia ei asista la o nunta, si a fost dusa intr-o padure unde a fost violata. Familia adolescentei s-a plans "sfatului batranilor" din sat, care i-a "pedepsit" vineri pe doi dintre acuzati sa faca 100 de abdomene si sa plateasca o amenda de 50.000 de rupii (750 dolari). Indignati de sentinta inteleptilor, Dhanu Bhuiyan si ceilalti suspecti i-au luat la bataie pe parintii tinerei si au incendiat casa acesteia, in timp ce ea se afla inauntru, scrie Agerpres.

Politia a mentionat ca 15 persoane au fost arestate pana acum in legatura cu acest caz.

Conform celor mai noi statistici, in 2016 in India au fost semnalate circa 40.000 de violuri, dar se crede ca acest numar este mult mai mare in realitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.