Presedintele american Donald Trump a pledat pentru dreptul de a purta arma in America si a comparat un spital neidentificat din Londra cu o "zona de razboi", pe motiv ca, in pofida faptului ca in Marea Britanie exista legi stricte privind armele de foc, la spital ajung numeroase victime ale atacurilor cu cutitul, informeaza sambata agentia Press Association.

Intr-un discurs sustinut la Dallas, la conventia anuala a Asociatiei Nationale a Armelor de Foc (NRA), puternicul lobby pro-arme, Trump a sustinut ca atacurile cu cutitul din Londra sunt atat de grave incat un spital pe care nu l-a numit din Londra arata "ca o zona de razboi de la oribilele rani de cutit", cu "sange pe dusumele".

"Am citit recent un articol potrivit caruia in Londra, care are legi incredibil de dure privind armele de foc, un spital candva prestigios este ca o zona de razboi de la oribilele rani de cutit. Da, asa este, ei nu au arme, au cutite. Si in schimb este plin de sange pe dusumelele spitalului. Ei spun ca e la fel de rau ca intr-un spital militar dintr-o zona de razboi", a declarat Trump.

"Ne aflam astazi aici pentru ca recunoastem un fapt simplu. Singurii care au stat mereu intre poporul american si eliminarea drepturilor noastre promovate de cel de-al doilea amendament (din Constitutia SUA - n.r.) au fost conservatorii si Congresul dispusi sa lupte pentru aceste drepturi, si continuam sa luptam", a adaugat liderul de la Casa Alba, potrivit Agerpres.

De la inceputul anului, cel putin 38 de persoane si-au pierdut viata in Londra in atacuri cu arma alba, aminteste Press Association.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.