Presedintele rus, Vladimir Putin, si omologul sau francez, Emmanuel Macron, au facut apel luni la ''aplicarea stricta'' a acordului privind programul nuclear iranian, in timp ce liderul de la Casa Alba, Donald Trump, nu a anuntat inca daca se decide sa se retraga din acord, relateaza AFP si Reuters.

''Presedintii rus si francez s-au pronuntat in favoarea mentinerii si a strictei aplicari '' a acordului din iulie 2015, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat, dupa o convorbire telefonica intre cei doi lideri.

In comunicat se precizeaza ca discutia telefonica a avut loc la initiativa administratiei franceze. Macron l-a sunat pe Putin pentru a-l informa in legatura cu convorbirile pe care le-a avut cu Trump.

Presedintele american urmeaza sa-si anunte decizia pe 12 mai in legatura cu acordul privind programul nuclear iranian, semnat in iulie 2015 de catre Teheran si sase mari puteri ale lunii.

Duminica, John Bolton, consilierul sau pentru securitate nationala, a declarat ca Trump nu a luat inca decizia, adaugand ca presedintele american examineaza propunerea omologului sau francez privind deschiderea de negocieri pentru un nou acord, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.