Un surfer a fost atacat si ranit de un rechin in Australia de Vest, insa a reusit sa inoate pe placa de surf pana la mal, au povestit luni martori oculari, citati de DPA.

Barbatul, de 30 si ceva de ani, a fost muscat de picior luni dimineata in apropierea plajei Cobblestone din Gracetown, o destinatie populara in randul surferilor din sud-vestul Australiei.

Dupa ce au ajuns la tarm, prietenii victimei au folosit o coarda de la placa de surf pe post de turnichet si i-au oferit primul ajutor pana la venirea echipajelor de urgenta, cateva minute mai tarziu, a indicat purtator de cuvant al St John Ambulance.

Victima a fost transportata la un spital din Perth, la o distanta de aproximativ 285 de kilometri. Potrivit responsabililor spitalului, starea de sanatate a barbatului este in prezent stabila.

Potrivit organizatiei Surf Life Saving Western Australia, un rechin in varsta de patru ani a fost zarit la punctul de surf Lefthanders. In zona a fost remarcata si o carcasa de balena. Toate plajele din zona Gracetown au fost inchise in urma atacului, a informat aceeasi organizatie, scrie Agerpres.

Surferul atacat s-a salvat inotand pe placa de surf pe un val mic, apoi a reusit sa ajunga la mal cu ajutorul altor surferi, a indicat Peter Jovic, un fotograf local care a asistat la incident.

"Avea taieturi la ambele picioare", a povestit un alt martor pentru ABC.

Din 2010, in zona Gracetown au fost semnalate doua decese in urma atacurilor rechinilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.