Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, este de parere ca dupa dupa loviturile aeriene occidentale din Siria, Rusia ar trebui sa faca presiuni asupra aliatului sau Bashar Al-Assad.

In vederea gasirii unei solutii la criza politica o astfel de presiune s-ar dovedi necesara.

"Sa speram acum ca Rusia intelege ca, dupa riposta militara (...), trebuie sa ne unim eforturile pentru a promova un proces politic in Siria care sa permita o iesire din criza. Franta este disponibila pentru a se ajunge aici"⁣,
a sustinut Le Drian, potrivit stirileprotv.ro.

Sefului diplomatiei franceze este de parere ca prima etapa indispensabila este "de a incepe cu un armistitiu care sa fie intr-adevar respectat de aceasta data, cum cer rezolutiile Consiliului de Securitate" al ONU.

Statele Unite au lansat in noaptea de vineri spre sambata, impreuna cu Marea Britanie si Franta, atacuri asupra unor obiective in Siria, sustinand ca au atacat in special unitati de productie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Aceasta operatiune comuna a avut loc la o saptamana dupa anuntul privind un atac chimic la Douma, in apropiere de Damasc, atribuit de Occident fortelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi facut peste 40 de morti.

Citeste si:

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.