Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a facut apel la statele membre sa dea dovada de retinere astfel incat sa se evite escaladarea situatiei in urma atacurilor asupra Siriei, transmite AFP.

"Fac apel la toate statele membre sa dea dovada de retinere in aceste circumstante periculoase si sa evite orice actiune care ar putea determina o escaladare a situatiei si agravarea suferintelor poporului sirian", a mentionat Guterres intr-un comunicat.

Pentru a putea gestiona urmarile actiunii militare lansate de Franta, Marea Britanie si SUA, secretarul general al ONU si-a amanat o vizita in Arabia Saudita, noteaza antena3.ro.

Statele Unite au lansat, impreuna cu Marea Britanie si Franta, atacuri asupra unor obiective in Siria, sustinand ca au atacat in special unitati de productie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Aceasta operatiune comuna a avut loc la o saptamana dupa anuntul privind un atac chimic la Douma, in apropiere de Damasc, atribuit de Occident fortelor guvernamentale. Atacul ar fi facut peste 40 de morti.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.