Sandra Munford, o femeie in varsta de 53 de ani, risca inchisoarea pentru ca a importat ulei de canabis, ilegal in Marea Britanie, medicament cu care spera sa prelungeasca viata fiicei sale, bolnava in stadiu terminal. 

Femeia a cheltuit 1.300 de lire sterline in fiecare luna pentru a o trata pe Kate, fiica sa de 21 de ani, careia medicii i-au dat doar trei luni de trait.

Kate a suferit patru operatii complicate si a facut mai multe sesiuni de chimioterapie si radioterapie din cauza unei tumori craniene.

Sandra Munford a decis sa isi trateze fiica cu ulei de canabis, chiar daca medicamentul este ilegal in Marea Britanie.

"Sunt dispusa sa fac orice e nevoie ca sa opresc durerea fiicei mele, chiar daca asta inseamna sa merg la inchisoare. Kate este pe moarte si sunt intr-o situatie disperata. Am incercat fiecare tratament posibil si niciunul nu a dat rezultate. Asta este singura noastra speranta. Nu am incalcat legea niciodata in viata mea, dar sunt dispusa sa o fac daca asta inseamna sa imi ajut fiica. Nu am luat niciodata droguri, dar incep sa vad rezultatele pe care uleiul de canabis il are asupra fiicei mele. Kate ia o capsula in fiecare seara. Acest tip de medicament este legal in Canada si este produs in laboratoare medicale.

Sa-ti vezi fiica cum moare sub ochii tai este ingrozitor. Iti rupe inima. De cand a inceput sa ia acest medicament, au aparut si semnele. Partea dreapta a corpului sau era paralizata, dar acum a inceput usor usor sa isi miste mana si piciorul. Gura era, de asemenea, cazuta in partea dreapta, dar acum si-a revenit la normal. Este clar ca uleiul de canabis a ajutat-o. Chiar si asistentele care ne viziteaza zilnic au remarcat diferentele inca din primele zile de la administrare. Imi dau seama ca inca este foarte bolnava, dar stiu ca am luat cea mai buna decizie. Voi face tot ce e posibil ca sa o ajut, chiar daca asta inseamna sa incalc legea", a declarat Sandra Munford, potrivit mirror.co.uk.

"Nu e nicio indoiala ca uleiul de canabis are proprietati anti-cancer si asta a fost demonstrat si pe testele efectuate pe animale. In unele cazuri, tumorile au incetat sa creasca. Acesta este motivul pentru care acest medicament ar trebui sa fie legalizat", sustine expertul Mike Barnes, profesor la Universitatea Newcastle.

Citeste si:
Fiica Gabrielei Cristea, victimă a bullyingului la grădiniță: „Iris...
Fiica Gabrielei Cristea,...

Femeia in varsta de 53 de ani risca cel putin 5 ani de inchisoare pentru ca a introdus ilegal in tara un drog din clasa B.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.