"Nu am fost noi", a declarat purtatorul de cuvant al Statului Major al armatei franceze, colonelul Patrik Steiger.

Franta isi va asuma "toate responsabilitatile" dupa presupusul atac chimic comis sambata in Siria, a declarat duminica ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, in timp ce Parisul a spus de mai multe ori ca va ataca militar in cazul utilizarii dovedite a armelor chimice, transmite France Presse.

Exprimandu-si "preocuparea maxima", Le Drian a adaugat ca Franta "isi va asuma toate responsabilitatile in ceea ce priveste lupta impotriva proliferarii chimice''. Ea solicita o reuniune a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite cat mai curand posibil pentru a examina situatia din Ghouta orientala, potrivit unui comunicat transmise presei, potrivit Agerpres.

Apararea Civila Siriana, cunoscuta sub numele de ''Castile Albe'', o grupare insurgenta si opozitia in exil au acuzat regimul sirian ca a efectuat un atac chimic sambata in Duma, in apropiere de Damasc, soldat cu zeci de victime.

Guvernul sirian si sustinatorii sai au negat responsabilitatea fortelor guvernamentale, in timp ce presedintele american, Donald Trump, a declarat ca vrea sa-l faca pe presedintele sirian, Bashar al-Assad, "sa plateasca un pret mare", considerandu-l raspunzator pentru acest atac.

Emmanuel Macron a declarat in repetate randuri ca orice utilizare dovedita a armelor chimice ar avea ca rezultat un raspuns militar din partea Frantei.

O astfel de operatiune ar putea fi efectuata impreuna cu fortele americane, dar si in mod independent, a declarat seful Statului Major francez, generalul François Lecointre, la mijlocul lunii martie.

Pentru moment, Franta lucreaza activ, in colaborare cu aliatii sai si organizatiile internationale implicate, pentru a verifica realitatea si natura acestor presupuse lovituri, a spus Le Drian in comunicatul sau, reamintind ca utilizarea armelor chimice este o crima de razboi si o incalcare a regimului international de neproliferare.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.