Ambasadorul rus la Londra, Aleksandr Iakovenko, a solicitat o intrevedere cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre ancheta referitoare la otravirea unui fost spion rus si a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii, informeaza sambata agentiile internationale de presa.

"Speram intr-un raspuns constructiv dinspre partea britanica si avem incredere ca o astfel de intalnire va avea loc in viitorul apropiat", a relatat RIA - preluata de Reuters - citand declaratiile unui purtator de cuvant al Ambasadei Rusiei la Londra, potrivit Agerpres.

"Din nefericire, starea actuala a contactelor Foreign Office cu ambasada este complet nesatisfacatoare. Credem ca a sosit momentul sau organizam o intrevedere intre ambasadorul Aleksandr Iakovenko si ministrul afacerilor externe Boris Johnson, pentru a discuta despre ansamblul chestiunilor bilaterale, precum si despre ancheta referitoare la incidentul de la Salisbury", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ambasadei ruse.

Ambasadorul a trimis o nota personala ministrului afacerilor externe, a mai spus oficialul rus, care si-a exprimat speranta ca partea britanica "se va angaja intr-o maniera constructiva si ca o astfel de reuniune va fi organizata curand".

Ministerul de Externe britanic a confirmat primirea unei astfel de solicitari. "Ii vom raspunde la momentul potrivit", a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului, potrivit Reuters.

Relatiile dintre Rusia si Marea Britanie sunt extrem de tensionate dupa otravirea, la 4 martie, a fostului agent dublu rus Serghei Skripal si a fiicei sale Iulia la Salisbury, in sud-vestul Angliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.