Emma O'Mahoney, o adolescenta in varsta de 15 ani din Indiana, SUA a fost pe punctul de a orbi, dupa ce a urmat un tratament pentru acnee. 

Pentru ca avea probleme cu acneea, adolescenta a decis sa mearga la medic si sa urmeze tratamentul pe care acesta i l-a prescris.

Medicamentele erau pe baza de doxicilina, care, spun medicii, este un antibiotic folosit in tratarea infectiilor tenului. Printre efectele adverse se numara durerile de cap, starile de greata si sensibilitate la lumina soarelui.

Dupa doi ani de tratament, adolescenta a acuzat dureri de spate.

"Aveam dureri destul de puternice care ma impiedicau sa merg la cursurile de dans pe care le urmam. Am mers la terapie, dar nimic nu parea sa functioneze"
, a declarat adolescenta de 15 ani, potrivit Independent.

Dupa acest episod, vederea tinerei a inceput sa fie din ce in ce mai slaba, pana si-a dat seama ca are o problema destul de serioasa.

Dupa multiple vizite la tot felul de doctori, Emma a fost diagnosticata cu hipertensiune intercraniana.

Emma a fost supusa mai multor interventii chirurgicale, ramanand aproape fara vedere periferica si cu dificultatea de a distinge obiectele pe timp de noapte.

"Cand am ajuns la spital, mi-au spus ca daca mai stateam o zi, orbeam de tot. Datorita medicilor am reusit sa imi recapat destul de mult vederea in ultimul an", a scris adolescenta pe Instagram.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.