Presedintele american, Donald Trump, este cercetat de echipa procurorului special Robert Mueller, insa fara sa fie pus sub acuzare, a afirmat marti cotidianul Washington Post, citand surse anonime, relateaza AFP.

Robert Mueller este insarcinat sa stabileasca daca a avut loc vreo intelegere secreta intre echipa lui Trump si Rusia in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2016.

Donald Trump denunta aceasta ancheta ca fiind o "vanatoare de vrajitoare" indreptata impotriva lui. Moscova dezminte orice implicare a autoritatilor ruse in campania americana.

Washington Post, care se refera la trei surse neidentificate, a scris ca procurorul Mueller il considera pe Donald Trump ca un subiect al anchetei sale, ceea ce inseamna ca nu are niciun indiciu pentru a-l pune sub acuzare.

Potrivit acelorasi surse, Mueller le-a spus avocatilor presedintelui ca pregateste un raport asupra actiunilor lui Trump si unei posibile obstructionari a justitiei din partea sa, informeaza Agerpres.

Fost director al FBI si fost procuror federal, Mueller a fost numit in mai 2017 pentru a ancheta asupra unei eventuale intelegeri secrete intre echipa de campanie a lui Trump si autoritatile ruse.

Serviciile americane de informatii considera ca presedintele rus, Vladimir Putin, in persoana s-a aflat in spatele pirateriei cibernetice si campaniei de dezinformare vizand sa perturbe alegerile prezidentiale din SUA si sa creasca sansele lui Donald Trump de a le castiga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.