Un cuplu din Singapore nu accepta anularea casatoriei, motiv pentru care au depus un recurs in justtitie in urma deciziei instantei de a anula mariajul, dupa ce sotul si-a schimbat sexul. Uniunea intre persoanele de acelasi sex este interzisa in aceasta tara.

In urma interventiei chirugicale suferita de sot, casatoria celor doi a fost anulata, uniunea lor fiind asimilata unei casatorii intre doua persoane de acelasi sex, care, in Singapore este ilegala, precum a fost anterior specificat.

Faith si Bryce Volta si-au unit destinele in anul 2015, potrivit ziarului Straits Times. Sase luni mai tarziu, insa, dupa ce Faith, sotul, si-a facut operatia de schimbare de sex, pe actele sale fiind mentionat in prezent sexul feminin, serviciile de stare civila au chemat cuplul pentru a-l anunta cu privire la anularea casatoriei, noteaza abs-cbn.com.

Avocatul Eugene Thuraisingam, al carui cabinet reprezinta reclamantii gratuit, a confirmat ca a fost depus un recurs la Inalta Curte pentru a cere reinscrierea casatoriei lor in registrul civil, conform libertatea.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.