Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a blocat vineri fonduri de peste 200 de milioane de dolari destinate inceperii reconstructiei in Siria, scrie ziarul Wall Street Journal, preluat de Reuters, citand oficiali americani.

Donald Trump a cerut oprirea finantarii dupa ce a citit o stire care mentiona angajamentul recent al Washingtonului de a suplimenta cu suma respectiva primele eforturi de refacere a Siriei dupa conflict, scrie cotidianul.

Cele 200 de milioane de dolari fusesera promise la o reuniune din Kuweit a coalitiei internationale impotriva Statului Islamic, in februarie, de secretarul de stat Rex Tillerson. Pe 13 martie, Trump a anuntat printr-un mesaj in reteaua Twitter ca Tillerson este demis si va fi inlocuit de directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA), Mike Pompeo.

Oficialii citati de Wall Street Journal apreciaza ca decizia de a bloca fondurile concorda cu declaratia de joi a lui Trump potrivit careia Statele Unite se vor retrage din Siria. "Sa se ocupe altii acum. In curand, foarte curand vom pleca. Ne vom intoarce la noi in tara, unde e locul nostru, unde vrem sa fim", a insistat presedintele, citat de Reuters, intr-un discurs la Richfield, in statul Ohio. (Sursa: Agerpres)


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.