Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost arestat in Marea Britanie, dupa ce el a prezentat unei instante din Londra, in cursul judecarii procedurii de extradare, un document emis in aparenta de Administratia Nationala a Penitenciarelor, document neasumat insa de aceasta institutie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, pe 6 iunie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a emis un mandat european de arestare fata de Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a doua infractiuni de dare de mita.

In baza mandatului european de arestare emis de autoritatile din Romania, avand in vedere ca Alexander Adamescu se afla pe teritoriul Marii Britanii, a fost initiata procedura de predare a acestuia, astfel incat sa fie asigurata prezenta sa in fata organelor judiciare romane.

DNA mai spune ca, la inceputul lunii martie, avocatii lui Adamescu au prezentat unei instante din Londra un document emis in aparenta de ANP, insa aceasta din urma institutie nu l-a asumat, iar judecatorii britanici au dispus arestarea lui Alexander Adamescu.

"Din informatiile primite de la autoritatile britanice a rezultat ca, in cursul judecarii procedurii de executare a mandatului european de arestare de catre o instanta din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, aparatorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat in fata instantei de judecata din Londra un document care ar fi fost emis, in aparenta, de o institutie din Romania, respectiv Administratia Nationala a Penitenciarelor. Documentul nu a fost insa asumat de Administratia Nationala a Penitenciarelor. Ca urmare a acestei situatii, la termenul din data de 2 martie 2018, in cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanta de judecata din Londra a dispus fata de Adamescu Bogdan Alexander inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestarii preventive. In data de 23 martie, instanta britanica a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de inlocuire a masurii arestarii preventive cu eliberarea pe cautiune, dar, nefiind convinsa de explicatiile oferite in legatura cu prezentarea acelui document, instanta a respins cererea. Decizia finala privind executarea mandatului european de arestare a inculpatului urmeaza a fi luata de aceeasi instanta", arata DNA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.