Coreea de Nord si Coreea de Sud au hotarat sa organizeze un summit pe 27 aprilie, in regiunea demilitarizata Panmunjom. 

Pe agenda summit-ului se afla aspecte legate de imbunatatirea legaturilor dintre cele doua tari, dar si atenuarea tensiunilor militare.

Cei doi conducatori, Moon Jae-in si Kim Jong-un, se vor intalni in Casa Pacii, situata in Panmunjom.

In data de 4 aprilie vor avea loc contacte de lucru pentru a stabili protocolul si securitatea summit-ului.

Kim Jong-un se va intalni in mai si cu presedintele SUA, Donald Trump, exprimandu-si deschiderea fata de discutii legate de denuclearizare "in cazul in care va fi garantata siguranta regimului si daca amenintarile militare impotriva Coreei de Nord vor fi eliminate", potrivit Mediafax.

Presedintele Comitetului pentru Reunificare Pasnica din Coreea de Nord, Ri Soon-gwon a anuntat ca "in ultimele 80 de zile, au avut loc multe evenimente importante, fara precedent".

De cealalta parte, ministrul sud-coreean al Unificarii, Cho Myoung-gyon a punctat ca principalul subiect de pe agenda discutiilor este legat de denuclearizarea Peninsulei Coreene.

"In conditiile in care data summitului Sud-Nord a fost stabilita, vom face tot posibilul pentru a ne asigura ca nimic nu va fi neglijat in pregatirile noastre. Speranta noastra este ca toti oamenii sa se uneasca, astfel incat summitul sa fie o ocazie inovatoare pentru instaurarea pacii in Peninsula Coreeana", se arata intr-un comunicat al presedintiei sud-coreene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.