Un clopot stravechi din bronz de 500 de kilograme a fost furat cu cateva zile inainte de Sarbatorile de Pasti dintr-o biserica din Cumana, localitate din Venezuela, o tara profund credincioasa dar afectata de o grava criza economica.

"Persoane necunoscute au patruns" in curtea Bisericii Santa Ines, in plin centru istoric al capitalei statului Sucre (nord-estul Venezuelei), si au subtilizat clopotul, se arata in plangerea depusa de preotul parohiei Jesus Senior si citata la 26 martie de AFP.

Biserica, declarata monument national, a fost ridicata in 1862 si 1866 pe fundatia veche a unei biserici din secolul XVIII.

Clopotul, apartinand edificiului original, era expus in curtea bisericii pe un soclu de piatra, scrie Agerpres.

"Nu ne putem explica cum au putut deplasa acest clopot. Patru oameni nici macar nu pot sa-l clinteasca"
, a declarat pentru AFP Orlando Ramos, membru in consiliul parohial de la Santa Ines.

ONG Centrul serviciului pentru actiune populara (CESAP) a denuntat disparitia mai multor statui si placi din bronz in ultimele luni in intreaga tara, afectata de o grava criza economica si confruntata cu o penurie a bunurilor de prima necesitate.

"Asistam la o desfiintare progresiva a patrimoniului istoric din unele orase din Venezuela care nu sunt protejate", a deplans acest ONG.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.