Un pilot de la China Eastern Airlines a evacuat 30 de tone de combustibil, in timpul zborului, doar pentru a putea sa aterizeze de urgenta ca sa salveze viata unei pasagere. 

O pasagera in varsta de 60 de ani, care se afla in avionul ce decolase vineri din Shanghai si se indrepta catre New York, a acuzat dificultati de respiratie.

Femeia a fost transferata la clasa business pentru a primi ajutor de specialitate, insa si-a pierdut cunostinta.

Pilotul Gu Jian a hotarat atunci ca pasagera avea nevoie de ajutor specializat, care nu ii putea fi oferit la bordul avionului, asa ca a eliberat intentionat 30 de tone de combustibil pentru a putea ateriza fara emotii.

"Avionul cantarea 282 de tone, cu mult peste limita permisa pentru a ateriza. In momentul in care ne-am dat seama ca pasagera are nevoie de ingrijire speciala, am luat aceasta decizie", a declarat pilotul Gu Jian, potrivit Fox News.

Femeia a fost transportata la un spital din Alaska si, in prezent se simte bine. A doua zi dimineata si-a continuat calatoria spre New York.

Avionul a fost incarcat cu combustibil si si-a continuat drumul catre New York, unde a ajuns in siguranta, cu o intarziere de sase ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.