Noua Zeelanda a anuntat ca s-ar ralia la decizia comunitatii euro-atlantice de a expulza spioni rusi, dar pe teritoriul tarii nu exista agenti "care sa corespunda profilului". 

"Am facut mai multe verificari si nu am identificat nicio persoana care sa corespunda acestui profil. Daca, insa, vom descoperi agenti nedeclarati, vom lua masuri, negresit", a anuntat premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Asemenea altor tari, si Noua Zeelanda a condamnat atacul neurotoxic asupra fostului agent dublu, Serghei Skripal, si a fiicei sale.

SUA si alte 16 state membre ale Uniunii Europene, printre care si Franta, si-au aratat solidaritatea fata de Marea Britanie si au anuntat expulzarea a peste 100 de diplomati rusi. De asemenea, si Canada a hotarat sa expulzeze patru spioni rusi.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a anuntat ca "masuri suplimentare, incluzand noi expulzari, nu sunt incluse in urmatoarele saptamani", informeaza Stirileprotv.

In replica, Rusia a anuntat ca va raspunde prin masuri similare. Ministerul rus de Externe a anuntat sambata expulzarea iminenta a 23 de diplomati britanici.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Romania a notificat, de asemenea, Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti ca un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata si ca este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.