Un tanar sud-coreean a fost condamnat la inchisoare cu suspendare dupa ce s-a ingrasat in mod deliberat aproape 30 de kilograme pentru a scapa de serviciul militar obligatoriu, informeaza ziarul local The Korea Times citat luni de EFE.

Tribunalul din districtul Cheongju, oras aflat la o aproximativ 100 de km de Seul, l-a gasit vinovat pe tanarul in varsta de 21 de ani care luat in greutate incepand din 2016 pentru a scapa de armata - o infractiune pasibila cu o pedeapsa de pana la 5 ani de inchisoare in Coreea de Sud.

Potrivit sentintei emise luni, tanarul cu o inaltime de 1,80 metri si cantarind 87 de kilograme cand a absolvit liceul in februarie 2016, a ajuns sa cantareasca 113,6 kilograme cand s-a prezentat la testele fizice din iulie anul trecut.

Avand in vedere ca greutatea sa il scutea de anumite exercitii fizice, el a fost repartizat la un post in serviciul public, mai putin solicitant, insa politia a descoperit adevaratul sau motiv si a trimis cazul in justitie, scrie Agerpres.

Toti tinerii sud-coreeni sunt obligati sa indeplineasca serviciul militar de doi ani, iar legislatia tarii ii pedepseste pe cei care recurg la orice siretlic sau auto-leziune in incercarea de a scapa de armata, incheie EFE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.